Haberler

Avusturya, teknolojik cihazlara tamir yardımı yapıyor

Güncelleme:

Elektronik atıklar son yılların en tartışmalı konularından biri haline geldi. Avusturya hükümeti, teknolojik cihazların tamir edilmesi için vatandaşlara yardım yapacak.

Elektronik atıklar son yılların en tartışmalı konularından biri haline geldi. Neredeyse her yıl yeni bir telefon alan kullanıcılar, eski cihazlarını ise e-atık olarak tutmaya devam ediyor. Bu durum ise hem ekonomik hem de çevresel sorunlara yol açıyor. Avusturya bu konuda ilk adımı atarak teknolojik cihazlar için tamir yardımı başlattı.

Avusturya, teknolojik cihazlara tamir yardımı yapıyor

Avusturya hükümeti tarafından bu yıl resmen devreye alınacak yeni kararla birlikte, vatandaşlar tamir programlarına teşvik edilecek. Eski elektrikli alet, tablet, bilgisayar ve telefon gibi cihazların tamir ettirilmesi isteniyor.

Masrafların yarısını karşılayacağını söyleyen Avusturya, bu kapsamda 200 euroya kadar ödeme yardımı yapacağını açıkladı. Viyana'da ayrıca giysi, mobilya ve bisiklet onarımı gibi programlar da yürütülerek vatandaşların geri dönüşüme katkıda bulunması hedefleniyor.

132132132

Tamir ödeme yardımı aslında bazı bölgelerde pilot olarak gerçekleştiriliyordu. Tamir programına kayıt olan teknik servisler, yardımların başlatılmasından bu yana işlerinde önemli bir artış gördüğünü ifade ediyor. Viyana'daki tamir dükkanları, teşvikler ile gelirin iki kat arttığını bildirdi.

Avusturya'daki programa göre müşteriler onarımlar için peşin ödeme yapıyor. Ardından faturayla birlikte yapılan başvurularda tamir masrafının yarısı iade ediliyor. Bu sayede teknolojik cihazların onarımı, yenisiyle değiştirmeye kıyasla daha bütçe dostu hale geliyor.

Bir süre önce ortaya çıkan bir rapor, Windows 10 desteğinin bitmesiyle birlikte 240 milyon cihazın "kullanılamaz" hale geleceğini gösterdi. Bu da sadece Windows 10'la birlikte oluşacak e-atığın boyutunu gözler önüne seriyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Avusturya Çevre Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title