Haberler

2024'te Formula 1 farklı başlıyor! Yeni yayıncısı belli oldu

Güncelleme:

24 yarışla tarihteki en uzun Formula 1 sezonu olacak olan 2024 F1 sezonu büyük değişikliklerle geliyor. Öte yandan Formula 1'in yeni yayıncısı da belli oldu.

Formula 1 2024 sezonu, 75. yaşına girerken, tarihle dolu sevilen motorsporu, gelecek için evrim geçirmeye devam ediyor. Bu yıl için planlanan büyük düzenlemeler, yarışları daha rekabetçi, çevre dostu ve hayranlar için heyecan verici hale getirecek gelişmiş teknolojilerle başlıyor.

YENİ YAYINCI BELLİ OLDU

2024 Formula 1 sezonu 2 Mart'ta Bahreyn'de start alacak. Ayrıca, yayın haklarının el değiştirmesiyle birlikte yarışlar, artık Bein Connect medya platformundan izlenebilecek.

2024 sezonu ayrıca 24 yarış ve 6 sprint ile de gelmiş geçmiş en uzun sezon olma özelliğini taşıyor.Yol araçlarının elektriklenmesine yanıt olarak, tüm Formula 1 takımlarının 2024 ve sonrasında daha sürdürülebilir hibrit güç üniteleriyle yarışmasını gerekecek. Mevcut karmaşık 1.6L V6 içten yanmalı motorlar, önemli beygir gücü sağlamaya devam edecek.

Ancak artırılmış elektrik sistemleri, performansı sürücülerin ön akslarına güç sağlayarak, güç artışı ve frenleme sırasında artan yeniden şarj ile pil kapasitesinin artırılması yoluyla daha büyük bir rol oynayacak. Bu hibrit yükseltme, Formula 1'in 2026'ya kadar tamamen yenilenebilir yakıtları kullanma ve seri için 2030'da sıfır karbon durumu elde etme çabalarını izliyor.




Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Formula 1 Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title