Haberler

Tarıma Aklı, Bilgi ve Tekniği Katmak Zorundayız"

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) projelerinde ana amacın tarıma akıl, bilgi ve tekniği katmak olduğunu belirterek, "Tarıma aklı, bilgiyi ve tekniği katmak zorundayız. Kara düzenle olmuyor." dedi.

Vali Küçük, TKDK tarafından Beşevler BURFAŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kurumun yüzde 40-70 hibe desteği sağladığına işaret etti.

Tarımın ülkelerin en önemli stratejik gücü olduğunu dile getiren Küçük, şöyle devam etti:

"Pek çok şeyin alternatifi, yedeği olabilir, parasını verip alabilirsiniz ama tarım ürünleri, gıda, su böyle bir şey değildir. Tarım bir ülkenin hayati güvenliğidir. Ekonomiyi etkileyen en önemli unsurudur. Ülkemizde enflasyon yukarı gittiğinde ilk olarak 'gıda oranları yükseldi' diyoruz. Yağışlar, kuraklıklar olabilir ama enflasyonun en önemli nedenlerinden birisi her zaman gıda ürünleri ve et fiyatlarının artması olarak dile getirilir."

Küçük, çiftçilerin önemli bir kısmının TKDK desteklerinden habersiz olduğuna dikkati çekerek, "Çiftçilerimizin bir kısmının haberi var ama ne yapacağını bilemiyor. Bir kısmı da bu işlerin çok zor olduğunu düşünerek yaklaşmıyor." ifadesini kullandı.

Vali Küçük, şunları kaydetti:

"Hollanda'nın yıllık süs bitkileri dahil gıdadan, tohumdan ihracatı 100 milyar dolar. Bizim bütün ihracatımız sanayisiyle, tekstiliyle, makinesiyle, kimyasıyla 157 milyar dolar. Hollanda güneş görmez, sis, pus olan bir ülke olmasına rağmen bunlar 100 milyar dolarlık ihracatı beceriyor, başarıyor. İşin içinde akıl, teknik, bilim ve bilgi var. TKDK projelerinde ana maksat tarıma aklı, bilgiyi, tekniği katmak. Tarıma aklı, bilgiyi ve tekniği katmak zorundayız. Kara düzenle olmuyor. Herkes diyor ki 'Şöyle yapalım, böyle yapalım' ama en başta yapılacak şey de budur. TKDK'nin amacı, çiftçiyi teknik, teçhizat, makine, bilgi, network, pazar ve sunum olarak güçlendirmektir. Bunu halka ve çiftçilere yaymamız gerekiyor."

"Yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlandı"

TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun da TKDK'nin 2005 yılında Avrupa Birliği (AB) katılım öncesi yardım fonlarının dağıtılması amacıyla kurulduğunu söyledi.

Berksun, Kurumun halen 42 ilde faaliyet gösterdiğini belirterek, "Uyguladığımız programın ismi IPARD programı. Bu program kapsamında 42 ilde 6,7 milyar liralık yatırım gerçekleşti. Bunlara 3,5 milyar lira hibe desteği dağıttık. Yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlandı. Bursa özelinde ise 2013-2016 yıllarında 207 milyonluk yatırım gerçekleşti. Ortalama bin 200 kişiye Bursa Koordinatörlüğü olarak istihdam oluşturduk." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İzzettin Küçük Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title