Haberler

Tadını beğendiği istiridye mantarını üretmeye başladı, şimdi siparişlere yetişemiyor

Güncelleme:

Manisa'da elektronik eşya üretimi yapan bir fabrikada işçi olarak çalışan Tufan Yılmaz, ek gelir olması için 7 yıl önce "Bir arkadaşımda tattım ve beğendim" dediği istiridye mantarının üretimine başladı. Evinin bahçesinde kurduğu serada yıllık 8 ton mantar üreten Yılmaz, kilosunu ise kalitesine göre 9 ile 15 TL arasında değişen fiyatlarla satıyor.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, elektronik eşya üretimi yapan bir fabrikada işçi olarak çalışan Tufan Yılmaz (35), ek gelir olması için 7 yıl önce evinin bahçesinde kurduğu serada yetiştirmeye başladığı istiridye mantarı üretiminde işini büyüttü. Yıllık ortalama 8 ton üretim yapan, hedefinin dış piyasaya açılmak olduğunu belirten Yılmaz, siparişlere yetişmekte güçlük çektiklerini söyledi.

YILLIK 8 TON MANTAR ÜRETİYOR

Saruhanlı ilçesinin kırsal Bahadır Mahallesi'nde yaşayan evli, 1 çocuk babası Tufan Yılmaz, 7 yıl önce, tadını beğendiği istiridye mantarını ek gelir düşüncesiyle evinin bahçesinde kurduğu serada yetiştirmeye başladı. 3 yıl önce de Genç Çiftçi Projesi ile tanışan Yılmaz, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden aldığı destekle işi daha da büyütüp, 120 metrekarelik sera kurdu. Seralarından yılda 3 defa ürün elde eden Yılmaz, yılda ortalama 8 ton mantar üretip, kilosunu kalitesine göre 9 ile 15 TL arasında değişen fiyatlarla satıyor.

Tadını beğendiği istiridye mantarını üretmeye başladı, şimdi siparişlere yetişemiyor

"BİR ARKADAŞIMDA TATTIM VE BEĞENDİM"

Mantar yetiştirmenin yanı sıra elektronik eşya üretimi yapan fabrikadaki işine de devam ettiğini belirten Yılmaz, "Mantar yetiştiriciliğine 2013 yılında başladım. Bir arkadaşımda tattım ve beğendim. Daha sonra da ek gelir olması açısından bir yer yaparak bu işe başladım. Şu an profesyonel anlamda üretimimizi yapıyoruz. Paketleme üzerine de bir çalışmamız var. Hedefimiz, biraz daha büyüyüp, kapasitemizi artırmak ve ardından da piyasaya açılmak" diye konuştu.

Tadını beğendiği istiridye mantarını üretmeye başladı, şimdi siparişlere yetişemiyor

"3 AY BOYUNCA HASAT EDİLEBİLİYOR"

Mantar yetiştirdiği seralar hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Tesisimiz 120 metrekarelik büyüklükte. 10 ton kompost sığabilecek kapasitede. Mantarın 25 günlük bir kuluçka devresi var. Kompostlarımızı asıyoruz. 25 günlük kuluçka evresinden sonra mantarlarımız 'pin' dediğimiz flaş verme dönemine geçiyor ve büyümeye başlıyor. Büyüdükten sonra 2 ay ya da 3 ay boyunca da hasat edilebiliyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Saruhanlı Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (5)

ENİS:

ÜZÜLEREK SÖYLEMELİYİM Kİ ÜLKEMİZDE MANTAR YEME ALIŞKANLIĞI ÇOK ZAYIF. ''DOĞA MANTARI'' (O DA SADECE EKİM VE KASIM AYLARINDA)HARİCİNDE SERALARDA YETİŞTİRİLEN, SADECE RESTAURANTLARDA TÜKETİLEN''KÜLTÜR MANTAR''LARI TÜKETİM OLARAK YEKUN TUTMUYOR. EN BASİT ÖRNEĞİ ÜLKEMİZDE BOLCA BULUNAN PARAACA ÇOK DEĞERLİ''KUZU GÖBEĞİ VE TRÜFT MANTARI''TAM 50 YILDIR YURTDIŞINA(İTALYA-İNGİLTERE) İHRAÇ EDİLİYOR. SANILDIĞI GİBİ ÜRETİCİSİNE PARA FALAN KAZANDIRDIĞI DA, PAZARI DA YOK.

7
0
yanıtYanıtla
titto:

kesin buda paraya para degilde başka birsey diyordur

7
0
yanıtYanıtla
sasanyan:

Muuaahhhhhh ÜNe diyordur mesela , lo ?

yanıt0
yanıt0
Bilal ellibeş:

Ortalama 10 tl den 8 ton=80000tl yapar. 15–20 masraf olur. Yıllık 60–65 kalır ki çokda değil.

2
0
yanıtYanıtla
IHTIYAR:

Calusani bek severuk laaa, biz akıl baska seylere calisiyi gerçi haa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title