Haberler

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak'tan Önemli Açıklamalar

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Futbol Federasyonu ve Başkan Haluk Ulusoy'un Güvenilirliğini Kaybettiğini Öne Sürerek, En Kısa Zamanda Yeni Bir Bir Oluşumla Yola Devam Edilmesi Gerektiğini Söyledi.

Trabzon spor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Futbol Federasyonu ve Başkan Haluk Ulusoy'un güvenilirliğini kaybettiğini öne sürerek, en kısa zamanda yeni bir bir oluşumla yola devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon spor Kulübü Başkanı Albayrak, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan bayramlaşma töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Daha önce açıkladıkları 'iç sahada yapacakları maçlarda elde edilen hasılatın şehit ailelerine verilmesi' yönündeki kampanyaya birçok kulüpten destek çağrısı geldiğini belirten Başkan Albayrak, bunun spor kulüpleri de dahil olmak üzere Türkiye'nin bir bütün olduğunun en güzel göstergelerinden biri olduğunu kaydetti. Federasyonun ilk yarıda içerideki iki maçı

seyirciye açması durumunda bu maçlardan elde edilecek hasılatı da bağışlayacaklarını, ancak kendilerinin federasyondan böyle bir talepte bulunmadıklarını dile getiren Albayrak, Türk ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

"FEDERASYON, YÖNETİM VE KURULLARIYLA GÜVENİRLİLİĞİNİ YİTİRDİ"

Trabzonspor'un son günlerde kamuoyunda sürekli yer almasını, 'Yapılan yanlışları dile getirmek ve Trabzonspor'un haklılığını ortaya koymak' olarak açıklayan Başkan Albayrak, "Biz Trabzonspor'un haklılığını, yapılan yanlışlıkları medyaya yansıttık. Biz bunları dile getirirken maalesef basındaki bazı kuruluşlar taraf olarak hareket ettiler. Biz, bizden değil adaletten yana taraf olunmasını istedik. Biz, Trabzonspor olarak bugüne kadar kimsenin hakkını yemedik, kimse de bizim hakkımızı yemesin. Bunları

kamuoyuna anlattık, ama maalesef zaman zaman bunlar yanlış aktarıldı. Biz Trabzonspor'un haklarını savunmak için buradayız, bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçı sonrasında verilen kararı yeniden Tahkim Kurulu'na götürüp götürmeyecekleri yönündeki soru üzerine Albayrak, verilen kararda bir boşluk bulunduğunu, ancak Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönetim ve kurullarıyla güvenilirliğini yitirdiği için herhangi bir müracaatta bulunmayı düşünmediklerini söyledi. TFF ve ilgili kurumların Trabzonspor ile ilgili şu ana kadar verdikleri kararların tamamını yanlı ve yanlış olarak değerlendiren Albayrak, TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un da spor

ve futbol kamuoyunda güvenilirliğini tamamen kaybettiğini öne sürdü. Kendilerinin TFF'nin derhal kongreye giderek yeni bir oluşumla yola devam edilmesi yönünde bir düşünceye sahip olduklarını dile getiren Albayrak, buna mevcut kulüplerin yüzde 90'ının da destek verdiğini ifade etti.

TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un yeniden aday olmayacağını açıkladıktan sonra halen görevde olmasını doğru bulmadığını belirten Albayrak, "TFF yönetimi güvenilirliğini kaybettiği için bu yola başvurdu. Şimşekleri üzerlerine çekmemek için böyle yapıyorlar, ama bu doğru bir yol değil. Ulusoy, aday olmayacağını açıklayınca hataların daha çok olacağına inanıyorum. Böyle bir durumda yönetimin derhal istifa ederek kongreye gitmesi gerekir. Böyle bir karar verilmesi TFF'yi zayıflatmıştır" dedi.

"TRABZONSPOR'U BAŞARILI BULUYORUM"

Bir soru üzerine Trabzonspor'un ligdeki konumunu ve performansını değerlendiren Başkan Albayrak, "Bugüne kadar olan olaylara ve şehri germeye yönelik provokasyonlara rağmen, eğer almış olduğumuz 3 puan da katılsaydı ligde 3. durumda idik. Ben Trabzonspor'u başarılı buluyorum. Şehirde estirilen havaya ve gerginliğe yönelik mesajları hiç yerinde bulmuyorum. Biz gideriz başkası gelir. Dolayısıyla şehri, yönetimi, hocayı bu kadar germenin bir alemi yok. Neticede 8 haftadan bu yana mağlup olmadık, ama

kaçırılan puanlar var. Trabzonspor'u bir maç kazanınca göklere çıkarmanın, bir maç kaybedince yere batırmanın alemi yok. Bizler gelip geçiciyiz. Kulübü bu kadar baskı altında tutmanın alemi yok. Ben baskı altında değilim, ama genç çocuklar var 19-20 yaşında. Baskı altında kaldıklarınca istenilen futbolu ortaya koyamıyorlar ve bu gibi sonuçlar ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Kongrede yeniden başkan seçilmesi durumunda Ziya Doğan ile çalışıp çalışmayacağı sorusuna Başkan Albayrak, "Henüz adaylık yönünde karar vermedim. Ziya Doğan ile devre arasına kadar devam edeceğiz. 2 aylık süreç var. Gelecek olan yönetim bizlersek oturup muhasebesini yapacağız. Şu anda bunun cevabını vermek için erken. Burası bir kurumdur. Benim ilke olarak çalıştığım insanların doğrularıyla, yanlışlarıyla son dakikaya kadar arkasında dururum. İşi bitireceğimiz zaman çağırırız konuşuruz. O da yolunu

çizer, biz de çizeriz. Şu anda bu noktada verilmiş bir karar yok. Ziya Doğan ile şu ana kadar ki görüşmelerimizde bize, 'Siz bana ne derseniz onu yaparım' dedi. Ziya Doğan, bizim çizdiğimiz yolu kabul etmeye hazır olduğunu bize söyledi" şeklinde cevap verdi.

"GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BU YANA VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK"

Ersen Martin'in İspanyol Huelva kulübüne transferini de değerlendiren Başkan Albayrak, "Ersen Martin bizde çıkışa geçti. Şu anda sakat. Biz bu konuda verilecek olan karara saygılıyız. Trabzonspor, her zaman kurallardan yana olmuştur. Biz Ersen ve Huelva kulübü ile yaptığımız anlaşmada, bizim belli bir saatimiz vardı. O saate kadar onlar vecibelerini yerine getirmediler. Ama biz Trabzonspor olarak haklıyız ve verilecek karara da saygılıyız" diye konuştu.

Göreve geldiklerinden bu yana verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini söyleyen Albayrak, Trabzonspor'un mirasını yiyen ve takımın sahibi gibi görünen kimselerin takıma büyük zarad ve yanlış olarak değerler verdiğini ileri sürdü. Albayrak, "Biz çok şeyi açıklamıyoruz. Dışarıda bize destek verip de maalesef içeride köstek olan insanlar var. Camiada takımın sahibi olduğunu söyleyip mirasını yiyen insanlar şu anda Trabzonspor'a zarar veriyor. Mirası yemişler, ama maalesef takımın sahibi değiller.

Bir Trabzonsporlu olarak bunları yaşadıktan sonra gördüm ve çok üzüldüm. Basında da sesleri çıkan insanlar bunlar. Bunlar Trabzonspor'un sahibi olarak gözüküyorsa vay halimize" dedi.

Stat projesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Albayrak, stat projesiyle ilgili olarak arazinin bayramdan sonra tahsisinin yapılacağını ve ihaleye çıkılacağını belirterek, "Bu projeye kimse engel olamayacak. Ok yaydan çıkmıştır ve bundan sonra bu işi kimse engelleyemez. Başbakan da bu projeye çok büyük destek veriyor" diye konuştu.

Öte yandan, Trabzonspor'un eski ve yeni yöneticilerinin, teknik kadro ve futbolcuların da katıldığı bayramlaşma töreni bugün gerçekleştirildi. Oldukça sıcak bir havada geçen bayramlaşmada Nuri Albayrak ve Ziya Doğan birlikte objektiflere poz verdi.

(EK-MU-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

title