Haberler

Şampiyonluk Maçına Büyük İlgi

Göztepe, sezonun bitimine bir hafta kala Çankırı Belediyespor'u 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Bank Asya İkinci Lig Beyaz Grubun lideri Göztepe, sezonun bitimine bir hafta kala Atatürk Stadyumu'nda oynadığı maçta Çankırı Belediyespor'u 2-0 yenerek şampiyon oldu, Bank Asya Birinci Ligi'ne yükselmeyi başardı.

Göztepeli taraftarlar, Süper Lig'den beş yılda amatör kümeye kadar düşüp küllerinden doğan sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluk maçına büyük ilgi gösterdi. Atatürk Stadı'nın kapalı ve açık tribünleri büyük ölçüde dolarken, sanayi tarafındaki kale arkası tribününde de yaklaşık 1000 kişi vardı. 28 bin 462 biletli seyircinin 232 bin 422 TL ödeyerek izlediği maçta, Bucaspor-F. Bahçe karşılaşmasındaki 37 bin 174 biletli seyirci sayısına ulaşılamadı.

Göztepe İzmir'de sezonun seyirci rekorunu kıramadı, ama 2. Lig'de kendi maçlarındaki en yüksek rakama ulaştı. Çankırı Bld maçının başlamasına iki saat kala Atatürk Stadı'na giden yollarda trafik kilitlendi. Alsancak Stadı'nda Karşıyaka-K. Erciyesspor maçı oynandığı için Göztepe konvoyu Yeşildere üzerinden stada gönderildi. Aşırı ilgi yüzünden stat kapılarında da izdiham yaşandı. Göztepeli taraftarlar, Başkan İmam Altınbaş'a büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Tuğrul Yemişçi ile Mehmet Ali Susam, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TFF Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, ilçe belediye başkanları da maçı izledi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın hazırlattığı 40 bayrak, 12 bin sarı-kırmızı karton ve 2 bin şapka maç öncesi taraftarlara dağıtıldı. Özel olarak hazırlanan pankartlarla tribünleri süsleyen Göztepeli taraftarlar, maç başlarken konfetilerle muhteşem bir görsel atmosfer yarattı. Çankırı Belediyeli futbolcular maç öncesi tribünleri görünce şoke oldu. Bazı futbolcuların cep telefonlarıyla sarı-kırmızılı taraftarların coşkusunu görüntülediği gözlendi. Taraftarlar ısınmaya çıkan Göztepeli futbolcuları tek tek tribünlere çağırıp alkışladı.

Tüm futbolcuları çağırdıktan sonra, "Atalay buraya yumruk havaya" diye bağıran sarı-kırmızılılar, trafik kazasında vefat eden futbolcuları Atalay'ı da unutmadı. Maçtan 1 saat önce üç taraftar ellerinde bayrak ve bir kupayla orta noktaya kadar koştu. Bayrağı dikip kupayı santra noktasına bırakan sarı-kırmızılı taraftarları polis sahadan çıkardı. Maçı ilk yarıda attığı gollerle 2-0 kazanmayı başaran futbolcular, büyük mutluluk yaşadı. Kupayı TFF Başkanı Mahmut Özgener'in elinden alan futbolcular, zafer turu attı, hep bir ağızdan İzyan Marşı'nı söyleyen tribündeki taraftarlarıyla şampiyonluğun coşkusunu doyasıya yaşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title