Haberler

Mersin İdmanyurdu Beraberliğe Sevinemedi

Spor Toto Süper Lig'in 25.hafta kapanış maçında Mersin İdmanyurdu, Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta kapanış maçında Mersin İdmanyurdu, Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 19. dakikasında yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle maç yaklaşık 6 dakika durdu.

Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, maça kazanmak amaçlı çıktıklarını ifade ederek, "Ama bazen kazanmaktan çok daha önemli şeyler var. Futbolcu arkadaşlarımız bugün özellikle maçın ikinci yarısında gösterdiği performansla bize önümüzdeki haftalar için büyük umut verdi. Önümüzde bugün kazanılmış bir puan var. Aslında kaybedilmiş 2 puan var. Çünkü maçın ikinci yarısında baya bir pozisyon bulduk. Kasımpaşa'nın sadece kontra ataklarla geldiği 1-2 pozisyon dışında. Maçın özellikle ikinci yarı tek hakimi Mersin İdmanyurdu'ydu. Burada kaybettiğimiz 2 puanı önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında telafi edip inşallah milli maç arasına umutlu şekilde gireceğiz. Buraya gelirken inanıyordum. Şimdi inancım bir kat daha arttı. Çünkü şehrin inanmışlığını gördük hem de arkadaşlarımızın inanmışlığını gördük. İnşallah bu işi başaracağız" diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu'nun oyuncusu Mehmet Yıldız, bugün mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıktıklarını belirterek, " Takımın kurgusuna da baktığınız zaman atak futbolcular sahadaydı. İyi mücadele ettik ama yarım pozisyon sayılmayacak bir pozisyonda golü yedik. Maçın ilerleyen dakikalarında çevirmeye çalıştık ama zaman yetmedi. Bu mücadele devam ettiği sürece biz bu zor durumdan kurtulacağız" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun oyuncusu Burhan Eşer de, Kasımpaşa maçını kazanmayı hem şehir hem yönetim hem de futbolcular olarak kendilerinin çok arzu ettiğine vurgu yaparak, "Bugün bir bütünlük vardı. Özlenen bir tablo vardı. Bugün 3 puan kazandıramadığımız için üzgünüz. Ama gerçekten bu tablo devam ettiği sürece zor durumdan kurtulacağız. Biz inanıyoruz. Bütün Mersin halkı da buna inansın. Bundan sonraki süreci en iyi şekilde değerlendirip Mersin'i ligde bırakacağız" şeklinde konuştu.

KASIMPAŞA CEPHESİ

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, maçın gergin geçtiğini belirterek, "Bu tarz maçlar da olur bu durum. Hakem için de, bizim içinde, futbolcular içinde zor bir maç oldu. Maçın ilk devresi gerçekten kontrollü geçti. Gol attık, 2-3 tane kontro atak çıkardık. Son pasları ikinci gol yapamayınca ilk yarıyı 1-0 önde bitirdik. İkinci devrenin ilk 15 dakikası oyunu verdik. Orta sahada top tutturamadık. Biraz baskı yedik. Faul oldu, korner oldu, firikik oldu. İkinci yarıda kafaya iyi çıkan oyuncuları vardı. O baskı sırasında penaltı oldu ve kırmızı kart gördük. 10 kişi kalınca her şey terse dönebilir. Her iki takıma da geçmiş olsun" dedi.

Kasımpaşa'lı Adem Büyük ise puan kaybettikleri için üzgün olduklarını vurgulayarak, "Zaman zaman iyi oynadık, zaman zaman da kötü oynadık. Bahane üretmeye gerek yok. Yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilseydik, bizim için daha rahat bir maç olabilirdi diyebilirim. Sonuçta deplasmanda 1 puan üzüntü verici ama en azından teselli gibi görünüyor. Mersin İdmanyurdu'da iyi mücadele etti. Kalan maçlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa'nın oyuncusu Matias Fritzler de penaltıya kadar oyunun kendi hakimiyetlerinde olduğunu belirterek, "Sonra 10 kişi kalınca tabi ki aynı oyunu oynayamadık ve zorlandık. Artık bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Hakan Kutlu Kasımpaşa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title