Haberler

İlhan Cavcav'dan, Aziz Yıldırım'a Yaylım Ateşi...

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türk Futbolu Kaosa Sürükleniyorsa Bunun Baş Sorumlusunun Aziz Yıldırım Olduğunu Belirterek, Yıldırım'ın Derhal İstifa Etmesi Gerektiğini Söyledi.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türk futbolu kaosa sürükleniyorsa bunun baş sorumlusunun Aziz Yıldırım olduğunu belirterek, Yıldırım'ın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Basın da yer alan Gençlerbirliği futbolcuların kurşun döktürmesi nedeniyle Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak İlhan Cavcav, "Dışımız da gelişen bir olay. Ben de maalesef basından okudum. Basından okuduktan sonra da çocuklara sordum bu nedir diye. Bir taraftarımız, kulübümüzü bir çorbacıya yemeğe davet etmiş. Orada da kurşun dökülmüş. Ben de bu olayı basından öğrendim. Böyle bir şeyden kulüp olarak ne bilgimiz ne de ilgimiz var. Ama maalesef bizim de istemediğimiz bazı olaylar kamuoyuna intikal ediyor. Dolayısıyla Gençlerbirliği olarak bu olayla yakından uzaktan bir ilgimiz yok" dedi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın kurşun döktürme olayı üzerine, Tekke ve Zaviyelerin kapatılması hakkındaki kanuna muhalefetten suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak ise Cacvac, "Saygı duyuyorum. Savcı bey hakkımızda suç duyurusunda bulunmuşsa, ona birşey diyemem. Devletin adeleti kanunu nedir onu da hiç bilemem ama şunu da samimiyetle ifade etmek isterim ki biz çocukken eskiler, büyüklerimiz atalarımız "Ay nazar olmuş bunlara bir kurşun döktürelim" derlerdi. Bana da zaman zaman çocukken annem kurşun dökerdi. Bu nedir, ne faydası vardır bunu bilemem. Böyle konularla ülkemizin geçirecek zamanı olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.

Gençlerbirliği Başkanı Cavcav, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un Fenerbahçe'nin AZ Alkmaar maçına gideceğini açıklamasının ardından, Fenerbahçe kulübünden Haluk Ulusoy'un maça gelmesinin doğru olmayacağı şeklinde yapılan açıklamayı da şöyle değerlendirdi:

"Bu olay üzülmemek mümkün değil. Sayın bakanın da bu konuda çok yerinde bir açıklaması var. Bir futbol federasyonu başkanı veya spor kurulunun başkanı hiçbir maça kulüpten icazet alıp, izin alıpta gitmez. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Futbol Federasyonu hakkında açıklamaları ve davranışları, Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe kulübü arasında değil, Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe taraftarları arasında husumete neden oluyor. Aziz Yıldırım'ın yapmış olduğu bu iş Fenerbahçe camiasına, Fenerbahçe camiasına yakışmayan bin üslup ve tavırdır. Sayın Yıldırım çok acil olarak bu tutum ve davranışından vazgeçmesi lazım. Bana görede acı ama gerçek olarak futbolumuzun katliama sürüklenmemesi için. Kulüp başkanlığından istifa edip işinin başına dönmesi lazım. Futbolumuz kaosa sürükleniyorsa bunun başlıca nedeni Aziz Yıldırım'dır."

Bir kulübün Fenerbahçe taraftarı gibi bir taraftara sahip olmasının o kulüp için büyük onur ve gurur olduğunu vurgulayan Cavcav, çarşamba günü oynanan Fenerbahçe -AZ Alkmaar maçında bilet ve tribün hakimiyeti kavgası nedeniyle yaşandığı iddia edilen bıçaklı adam yaralama ve kavga olayına da değinerek, "Basından okuduğumuz kadarıyla AZ Alkmaar maçında tribünde bıçaklı, adam öldürmeye gidecek kadar bir kavga çıkıyorsa, hele ki bu olay Fenerbahçe'nin çok önemli bir maçı olan ve bir Türk takımıyla değil bir Hollanda takımıyla oynadığı karşılaşmada gerçekleşiyorsa, bunun da hesabını orada bıçaklayan değil bu işi bu hale getiren Aziz Yıldırım'a sormak lazım. Sayın savcımız Ankara'da kurşun döktürme nedeniyle Gençlerbirliği hakkında böyle bir dava açıyorsa, ülkemizdeki savcılarında Fenerbahçe kulübümüzü yöneten bu değerli başkan hakkında bu olayları buraya getirdiği için soruşturma açması lazım" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe büyük bir kulüp saygı duymamak mümkün değil" diyen Gençlerbirliği başkanı, "Ben öyle bir duruma geldim ki sanki Aziz Yıldırım düşmanıyım. Ben Aziz Yıldırım düşmanı değilim. Yıldırım sanayici işadamı çok da saygı duyduğum bir insan. Ama tutum ve davranışları, artık bıçak gırtlağa geldi. Yeter artık. Federasyonu başkanı gelmesin, yok bu gelmesin. Sen kimsin kardeşim. Bu aba altından sopa göstermektir. Yani gelecek olursan olacak hadiselerden ben sorumlu değilim. Bu taraftarı tahriktir. Esas savcı Gençlerbirliği kulübü için dava açıyorsa, İstanbul'da bulunan sayın savcılarımızın da bu olaydan dolayı dava açması gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarına büyük saygı duyduğunu ifade eden Cavcav, "Ben Fenerbahçe taraftarını ne karşıma alırım ne de onlar hakkında birşey söyleyebilirim. Ben iki tane hasta Fenerbahçeli, gelinim de öyle. Hiçbir gün onlara neden Fenerbahçe'yi tutuyorsunuz diye bir laf etmedim" şeklinde konuştu.

Futbol Federasyonu genel kurulu yapılması çerçevesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak ise Cavcav şöyle konuştu:

"Spor bakanımızın ve delege arkadaşlarımızın seçim istemesi kadar doğal bir olay yok. Eğer böyle 90-100 imza veya 80 imza toplanmış ve genel kurul isteniyorsa futbol federasyonu kendi bünyesinde alacağı bir kararla genel kurul toplanır. Burada delegelerimizin seçim yapılıp yapılmayacağıyla ilgili alacağı karar bağlıdır. bu konuda bir taraf olması mümkün değil."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title