Haberler

Gençlerbirliği'nden Kurşun Döktürme Olayı ile İlgili Açıklama

Gençlerbirliği Kulübü Genel Sekreteri ve Avukatı Fatih Atay, Kurşun Döktürme Olayının Ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Soruşturma Başlatmasıyla İlgili Olarak, Buna Benzer Bir Olayın Fenerbahçe'nin de Başından Geçtiğini ve Sarı-lacivertli Kulübün Bir Ceza Almadığını Hatırlattı.

Gençlerbirliği Kulübü Genel Sekreteri ve Avukatı Fatih Atay, kurşun döktürme olayının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatmasıyla ilgili olarak, buna benzer bir olayın Fenerbahçe'nin de başından geçtiğini ve Sarı-lacivertli kulübün bir ceza almadığını hatırlattı.

Fatih Atay, sezonun ikinci yarısı öncesinde düzenlenen bir yemekte Gençlerbirliği futbolcularının üzerinden kurşun dökülmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcığı'nın soruşturma başlatmasıyla ilgili olarak Fenerbahçe'nin başından geçen benzer bir olayı örnek verdi. Fatih Atay, benzeri bir olayın daha önce Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yaşandığını hatırlatarak, Fenerbahçe'ye verilmeyen cezanın kendilerine de verilmeyeceğine inandığını kaydetti. Fatih Atay, kurşun döktürme organizasyonundan kulüp olarak haberdar olmadıklarını ifade ederek, "Gençlerbirliği tüzel kişiliği olarak biz böyle bir organizasyonu düzenlemedik. Olayda bir taraftarın futbolculara kendi işletmesinde bir yemek ikramı olmuş. Müessese sahibi burada kurşun dökme eylemini gerçekleştirmiş. Böyle bir şey olacağından haberimiz yoktu. Gençlerbirliği Kulübü'nün böyle bir organizasyondan ve böyle bir eylemin yapılış tarzından kesinlikle bir ilgisi yok ve hazırlayıcısı filan da değil. Şova dönük bir eylem yapılmış. Bu olayda ne başkanımızın ne yönetim kurulundan birisinin en ufak bir haberi bile yok. Biz bu konuda öneride bile bulunmadık" diye konuştu.

Yapılan eylemin bir suç olduğunu ve sorumluların gerekli cezayı alması gerektiğini belirten Fatih Atay, "Yasalar karşısında böyle bir eylemde bulunmak suç teşkil eder. Elbette böyle bir olay yapılmışsa sorumluları cezalarını çekmeli. Ama bunu kulübümüz yapmadı. Kulübümüzde bir şanssızlık, bir yenilgiye karşı kurşun döktürme gibi bir olay yok" ifadelerini kullandı.

Benzeri bir olayın daha önce Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda meydana geldiğini hatırlatan Fatih Atay, "Fenerbahçe'nin stadında toprağın altına muska gömüldüğü dönemde Fenerbahçe hakkında bir işlem yapılmadı. Eğer benzer bir olayda Fenerbahçe'ye karşı yapılmayan bir işlem Gençlerbirliği'ne karşı yapılırsa eşitsizlik olur" şeklinde konuştu.

(EKO-İY-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title