Haberler

Fenerbahçe-al İttihad Dostluk Maçına Doğru

Fenerbahçe Kulübü, Sporun Dostluk İlişkilerine Köprü Olması İlkesi Paralelinde Halep Stadı'nın Açılışında 3 Nisan Salı Günü Suriye'nin Al İttihad Takımı ile Dostluk Maçına Çıkacak.

Fenerbahçe Kulübü, sporun dostluk ilişkilerine köprü olması ilkesi paralelinde Halep Stadı'nın açılışında 3 Nisan Salı günü Suriye'nin Al İttihad takımı ile dostluk maçına çıkacak.

FB TV'nin haberine göre, Fenerbahçe ile Al İttihad takımları arasında oynanacak dostluk maçı öncesinde Suriye Başbakanı Naci Otri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakanların da katılacağı törenle 61 bin kişilik Halep International Stadı'nın açılışı yapılacak. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de yer alacağı Fenerbahçe kafilesi, pazartesi günü saat 14.00'de özel bir uçakla Halep'e gidecek. Sarı-lacivertli ekibin Halep kafilesinde geçmişte Türkiye'nin ve Fenerbahçe'nin oynadığı kadrolarda yer alan eski futbolcular da bulunacak. Halep International Stadı'nın resmi açılışı 3 Nisan Salı günü saat 19.00'da yapılacak ve dostluk karşılaşması saat 19.45'de başlayacak. Fenerbahçe, maçın ardından Türkiye'ye dönecek.

Fenerbahçe'nin dostluk maçında mücadele edeceği Al İttihad takımı, Suriye'nin Halep şehrinde 1953 yılında kuruldu. Al İttihad takımı, maçlarını El-Hamadaniah Stadı'nda oynuyor. Al İttihad takımı, Suriye'de 1967, 1968, 1977, 1993, 1995 ve 2005 yıllarında 6 kez Suriye Lig Şampiyonu oldu. Kulüp, 1966, 1973, 1982, 1984, 1985, 1994, 2005 ve 2006 yıllarında 8 kez Suriye Futbol Kupası şampiyonluğuna imza attı ve 4 kez de final oynadı. Al İttihad takımının kalesini Mahmoud Karkar koruyor. Takımın 30 oyuncusundan 28'i Suriyeli. Takımdaki iki yabancı oyuncu ise Ukraynalı Anatoli Matkevich ve Rumen Dmitri Popovicib.

Fenerbahçe'nin Suriye'de Al İttihad takımıyla oynayacağı dostluk maçı, sarı-lacivertli ekibin Suriye takımlarıyla oynayacağı 4. maç olarak tarihteki yerini alacak. Suriye'deki ilk maçını 1951 yılında 15 bin seyircinin önünde Suriye Muhteliti'ne karşı oynayan Fenerbahçe, maçtan 6-2 galip ayrılmıştı. Fenerbahçe, ikinci maçı ise ilk maçtan 2 gün sonra Halep'te Cercle De La Jeunnesse takımı ile yapmış ve mücadele 2-2'lik beraberlikle sonuçlanmıştı. Suriye'deki 3. karşılaşmasını ise Vaspouragan takımıyla yapan sarı-lacivertli ekip, bu mücadeleden de 6-2 galip ayrılmıştı.

(İY-İY-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title