Haberler

Fatih Terim, Tazminatını Ödemeyen TFF ile Mahkemelik Oldu

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonunun görevden aldığı Fatih Terim, tazminatı için iki kez ihtar çekmesine rağmen parasını alamayınca dava açtı. Terim, 13 milyon TL istiyor.

Fatih Terim ile TFF mahkemelik oldu. Alaçatı krizinin ardından göreve son verilen Türkiye eski Futbol Direktörü, tazminatı için avukatları aracılığıyla TFF'ye iki kez ihtar çekmesine rağmen hiçbir sonuç alamayınca olayı yargıya taşımaya karar verdi.

Habertürk gazetesinden Atilla Türker'in haberine göre; Futbol Federasyonu'nun, sözleşmesindeki 6. maddeye aykırı davrandığını mahkemeye bildiren tecrübeli hoca, 3.5 milyon euroluk tazminatının faizi ve avukatlık masraflarıyla birlikte ödenmesini talep etti. 15 Kasım 2019'te 5+2 yıllık imza atan Terim, kendisinin tek taraflı feshetmesi halinde 1 milyon 450 bin euro , federasyonun göndermesi halinde ise 3.5 milyon euro tazminat ödemesi konusunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le uzlaşmıştı. Federasyonun 26 Temmuz 2017'de görevine son vermesine karşın tazminatını ödemeye yanaşmaması üzerine iki kez ihtar çeken Terim, yine umduğunu bulamayınca yasal yollardan hakkını aramak için dava açtı.

KUR 3,67'DEN SABİTLENDİ

Yapılan sözleşmede Euro kurunun 3 bin 67 kuruştan sabitlendiği öğrenildi. Şu anda Euro, 4 lira 65 kuruş seviyelerinde bulunuyor. Terim, sabit kur üzerinden faiz ve avukatlık masraflarını hariç yaklaşık 13 milyon TL istiyor. Dava sürecinin 1.5 yılı bulabileceği öğrenildi.

BASKIN İPLERİ KOPARDI

22 Ağustos 2014'te '4 maçlığına' geçici olarak Miiki Takım'ın başına geçen Fatih Terim, Galatasaray'dan olaylı şekilde ayrılınca, 15 Kasım 2013'te 5+2 yıllık imza atmış, Başkan Yıldırım Demirören tecrübeli hocanın görevini 'Türkiye Futbol Direktörü' olarak açıklamıştı. EURO 2016'da yaşanan soğuk savaşın ardından koltuğu sallanan Terim, Alaçatı'da damatlarıyla mekan basması üzerine görevinden ayrılmıştı.

TFF'YE TEBLİGAT YAPILDI

AY-yıldızlı ekibin eski hocasının mahkemeye başvurmasının ardından mahkemeye tebligatı Futbol Federasyonu'na da iletildi. Terim'İn peş peşe ihtar çektiği dönemde toplanan federasyon yönetim kurulunda bazı üyeler 'Parayı ödeyelim' demiş, bazıları ise karşı çıkmıştı. Son kararı veren Demirören ise ödenmemesi yönünde görüş belirtmişti. TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı önceki gün televizyonda katıldığı programda 'Yargı sürecini bekliyoruz. Bu konu daha çok konuşulur' demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Fatih Terim Spor Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 25 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

500

Yorumlar (32)

raptor:

onurun olsa milli takımdan bedelsiz ayrılırdın. Milli forma senin için ne anlama geliyor belli oldu tamamen. Sen Türk futboluna kocaman bir kambursun terim. Yazık sana.

12
2
yanıtYanıtla
BJK:

haram zıkkım olsun aldığı paralar, hepsine ne iş yapmış ki para istiyor ben Türk vatandaşı olarak hakkımı helal etmiyorum, öbür dünya da alırız .

12
2
yanıtYanıtla
Kemal:

Ister abi Terimi hiç sevmem ama onu isteyene değilOnu oraya getirene soracaksın

13
0
yanıtYanıtla
HIRBO:

ÇATIR ÇATIR AL İMPARATOR HAKLI PARAYI TÜPÇÜDEN AL

6
7
yanıtYanıtla
ismet:

hem külhanbeylik yap spora spor ahlakına aykırı davran tekme vurulup gönderildiğinde de tazminat iste, zaten aldığın paralar zehir olsun milletin hakkını sana peşkeş çekenlere de aldıkları paralar zehir olsun millet açından ölüyor sizler milletin paralarını har vurup harman savuruyorsunuz

10
2
yanıtYanıtla
yorumcu:

sonuna kadar hakkıdır. performansıa bakarak söylemiyorum. madem o sözleşmeyi yaptın bedelini öde bi zahmet. tüpçü amca elini cebine atsın olmadı.

7
5
yanıtYanıtla
maho:

yazık günah milli bir işte bu paraların konuşması insanlar geçimini zor sağlıyorken.

10
2
yanıtYanıtla
POMPACI:

DOYURAMADIK TERİMİ DOYURAMADIK.

6
4
yanıtYanıtla
salim:

milyon dolarları haketmek bukadar kolaymı en azından sözleşmeye birkaç madde koyun başarıya göre ücret olsun

7
1
yanıtYanıtla
MUTO:

UTANMAZ ARLANMAZ NASIL YİCEN O PARAYII!!! ZATEN HAKETMEDİĞİN MİLYONLAR ALDIN BİDE FAZLASINI İSTİYON. ALIRSAN HARAM ZIKKIM OLSUN MİLLETİN PARALARI ONLAR.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title