Haberler

Engelli atıcıların hedefi büyük

HAYATİ AKÇAY -İspanya'da 18-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Engelliler Atıcılık Şampiyonası'na katılacak Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takımı hazırlıklarını tamamladı.

HAYATİ AKÇAY - İspanya'da 18-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Engelliler Atıcılık Şampiyonası'na katılacak Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takımı hazırlıklarını tamamladı.

Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takımı'nda da görev yapan Ordu Belediyesi sporcusu Cevat Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Şampiyonaya sayılı günler kaldığına işaret eden Karagöl, şöyle devam etti:

"Biz de bu şampiyonanın hazırlıklarını tamamladık. Şampiyonaya Ordu'dan 3 sporcu ile katılacağız. Avrupa Şampiyonası ayrıca olimpiyat kotası da verecek bir şampiyona olacak. Milli takım sporcuları olarak burada ülke adına puan toplayacağız. Burada aşmamız gereken bir baraj var. Biz Ordulu sporcular olarak bu barajı geçerek 2016 yılında Brezilya'daki olimpiyadı hak etmek istiyoruz. İspanya önümüzdeki yarışmalar için iyi bir avantaj elde etme yeri olacak. Bunun farkındayız. Şimdilik her şey yolunda, şampiyonaya hazırız. İyi bir hazırlık sürecini geri bıraktık, hedefimiz rengi ne olursa Türkiye'ye madalya ile dönmek. Avrupa Engelliler Atıcılık Şampiyonası'na benimle birlikte Ordu'dan Çağla Baş ve Yunus Ali Beyaz da katılacak. Bu arkadaşlarımız da benim gibi hazırlıklarını tamamladı ve sabırsızlıkla o günü bekliyor."

Avrupa Şampiyonasında çeşitli kategorilerde yarışacaklarını belirten Karagöl, "Ben 10 metre havalı tabanca ve 50 metre serbest tabanca kategorisinde yarışacağım. Yunus Ali Beyaz arkadaşımız 10, 25 ve 50 metre havalı tabanca kategorilerinde katılacak. Çağla Baş arkadaşımız ise 10 metre havalı tüfek kategorisinde ülkemizi temsil edecek. Artık şampiyonayı sabırsızlıkla bekliyoruz. 17 Ekim'de Ordu'dan Ankara'ya, buradan milli takımdaki arkadaşlarımızla İspanya'ya hareket edeceğiz. Her şeyin ülkemiz adına güzel geçmesini ümit ediyoruz" dedi.

Karagöl, kendilerine her konuda destek olan kişilere teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

İspanya Karagöl Ordu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title