Haberler

Beşiktaş'a Del Bosque Konusunda Bir Darbe Daha

Eski Teknik Direktörü İspanyol Vicente Del Bosque'nin Tazminatı Konusunda Adeta Mahkeme Mahkeme Dolaşan Beşiktaş'a Bir Darbe de İsviçre'nin En Yüksek Mahkemesi Olan Federal Mahkeme'den Geldi.

Eski teknik direktörü İspanyol Vicente Del Bosque'nin tazminatı konusunda adeta mahkeme mahkeme dolaşan Beşiktaş'a bir darbe de İsviçre'nin en yüksek mahkemesi olan Federal Mahkeme'den geldi.

İsviçre'nin en üst düzey yargı organı olan Federal Mahkeme, Beşiktaş Kulübü'nün, iki yıl önce sözleşmesi devam ettiği halde görevine son verilen İspanyol teknik adam Vicente Del Bosque ve yardımcılarına toplam 6 milyon 700 bin euro tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti. Mahkeme, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) daha önce verdiği benzer kararı da onaylayarak, Beşiktaş'ın Del Bosque'ye 4 milyon 910 bin euro, iki yardımcısına ise ayrı ayrı 719 bin euro ve fizyoterapiste de 359 bin euro tazminat

ödemesine karar verdi.

Kararı veren yüksek mahkemenin Lozan merkezli CAS'da dahil olmak üzere temyiz üzerine karar verme yetkisi bulunuyor.

Beşiktaş, İspanyol teknik adam ve yardımcılarının, sözleşmeleri sürmesine rağmen görevlerine son vermişti. Bunun üzerine Del Bosque, hukuki yollara başvurmuş ve CAS'ın ardından İsviçre'de açtığı mahkemeyi de kazanmıştı. Son olarak Beşiktaş'ın İsviçre Federal Mahkemesi'ne yaptığı temyiz başvurusu da reddedilmişti.

Real Madrid teknik direktörlüğü döneminde İspanyol ekibine iki Şampiyonlar Ligi ve iki La Liga Şampiyonluğu kazandıran Del Bosque, Beşiktaş'ın iki yıl önce UEFA'da grup maçlarını geçememesi ve Türkiye Kupası'ndan da elenmesi üzerine görevden alınmıştı.

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title