Haberler

    Dünya Kupası'nda kendi kalesine gol atan Escobar, 26 yıl önce silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

    Güncelleme:

    Amerika'da 1994 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda kendi kalesine gol atan ve ülkesinin turnuvadan elenmesine neden olan Kolombiyalı futbolcu Andres Escobar, 26 yıl önce ülkesinde maruz kaldığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

    Kolombiyalı futbolcu Andres Escobar, 2 Temmuz 1994'de kendi kalesine attığı gol sonucunda sonra Kolombiya'nın Dünya Kupası ümitlerinin bitmesinin ardından 10 gün sonra öldürüldü.

    Amerika'da düzenlenen 1994 Dünya Kupası'nda Kolombiya, grubun ikinci maçında ev sahibi ABD'ye 2-1 kaybetti ve kupaya havlu attı. Kolombiya'da yenilginin faturası kendi kalesine gol atan defans oyuncu Andres Escobar'a kesildi.

    VÜCUDUNA 6 MERMİ İSABET ETTİ

    Turnuva sonrasında ülkesine dönen 27 yaşındaki futbolcu, 2 Temmuz günü eğlendiği gece kulübünün çıkışında 3 kişinin saldırısına uğradı. Yaşanan tartışmada vücuduna 6 mermi isabet eden Escobar, yaşamını yitirdi.

    CENAZESİNE 100 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI

    O dönem Kolombiya'da Atletico Nacional forması giyen "Centilmen" lakaplı Escobar, ülkesinde sevilen bir futbolcuydu. Geç yaşta hayata gözlerini yuman Kolombiyalı futbolcunun cenazesine 100 binden fazla insan katıldı.

    Kaynak: Dugout / Spor

    Kolombiya Nacional Spor Haberler

    500

    Yorumlar (4)

    futbolcu:

    bende kendi kaleme gol attım beni kralı öldüremez

    0
    2
    yanıtYanıtla
    veysel:

    bunlar böyleyse onlar elbet birgün kendi

    yanıt0
    yanıt0
    dunya kupasındA kendı kalene gol atda:

    sende dunya kupasında kendı kalene gol atda bırde kolombıya gıbı mafya yonetımı olan bır ulkede yasasan bak bakalım oldurmuyorlarmı?

    yanıt1
    yanıt0
    Xy:

    Mahalle maçında kendi kalene gol atmaya benzemez bu kartel baron dolu kolombiya

    yanıt2
    yanıt0
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title