Haberler

Afyonkarahisar Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzunu Hizmete Aldı

Güncelleme:

Afyonkarahisar Belediyesi, 30 yıldır atıl vaziyette bulunan olimpik yüzme havuzunu yenileyerek hizmete açtı. Havuzun yapılış süreci ve özellikleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tesisin federasyon yetkililerinden de beğeni aldığını belirtti. Havuzun ısıtmasında jeotermal su kullanılması ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak nitelikte inşa edilmesi ise önemli özellikler arasında yer alıyor.

Afyonkarahisar Belediyesi gerçekleştirdiği yenileme çalışması ile yaklaşık 30 yıldır atıl vaziyette bulunan 25x50 metre ölçülerinde ve 2.60 metre derinliğe sahip olimpik yüzme havuzunu hizmete aldı.

Afyonkarahisar Belediyesi 30 yıldır atıl vaziyette bulunan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Olimpik Yüzme Havuzunu yeniden ihya ederek kente kazandırdı.

Tesis kent protokol üyelerinin yanı sıra 27. dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun teşrifleri ile hizmete girdi.

Olimpik Yüzme havuzunun yapılış sürecine dair bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; tesisin 30 yıl önce yapıldığını ve çalışmalar öncesi çürümeye yüz tutmuş vaziyette olduğunu söyledi.

Tesiste şuanda 600 sporcun yüzme öğrendiğini ifade eden Başkan Zeybek, hafta sonu Afyonkarahisar Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen organizasyonda 170 sporcunun katıldığı bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını ve tesisin federasyon yetkililerinden de beğeni aldığını hatırlattı.

"Havuzun ısıtmasında jeotermal su kullanılacak"

Vali Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı ise tesisin şehrimize hayırlı olmasını diledi. Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı; "7 bin 900 metrekare alanda 2 katlı olarak inşa edilen olimpik havuz, 25x50 metre ölçülerinde ve 2.60 metre derinliğinde yapılmıştır. Havuz içerisinde 9 adet yüzücü kulvarı, soyunma odaları, saunası ve eğitici odaları ve kondisyon odalarıyla modern ve gelişmiş bir mimariyle inşa edilmiş olimpik yüzme havuzu, artık sporcularımızın ve tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Şehrimizin yeni değeri bu yüzme havuzunun iki önemli özelliği var. Birincisi havuzun ısıtmasında jeotermal su kullanılması. Biz Afyonkarahisar olarak, jeotermal kaynakları turizm, konut ısıtma ve tarımda kullanarak bu kaynakları bütüncül bir şekilde kullanmakla hep kıvanç duyuyoruz ve bunu her zaman destekliyoruz. Şehrimizin spor komplekslerinde de jeotermal suların kullanılması hem sürdürülebilirlik hem de şehrimizin markası AFJET'in geliştirilmesi için büyük önem arz etmektedir. İkincisi ise tesisin, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak nitelikte inşa edilmiş olmasıdır" dedi.

Yapılan konuşmalar ve açılışın ardından davetliler hep birlikte tesisi gezdi. Sporcuların yoğun ilgisiyle karşılaşan konuklara gösteri yüzüşü yapıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Afyonkarahisar Belediyesi Mehmet Zeybek Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title