Haberler

27 Hafta Tatil Yapmışlar

"Koskoca 28 Haftada Bir Tek Bu Maçta Gerçek Galatasaray'ı Gördüm. Bizim Kafamızdaki Takım Hep Buydu, Ama Oyuncular İstediklerimizi Yapamıyordu."

"Koskoca 28 haftada bir tek bu maçta gerçek Galatasaray’ı gördüm. Bizim kafamızdaki takım hep buydu, ama oyuncular istediklerimizi yapamıyordu."

GALATASARAY Teknik Direktörü Erik Gerets, Gençlerbirliği maçı sonrası buruk bir mutluluk yaşadı. Takımının zor bir deplasmandan 3-1 gibi net bir skorla galip gelmesi nedeniyle sevinçliydi. Ancak, şampiyonluk treninin kaçmış olması, onun bu mutluluğunu gölgeliyordu.

Gençlerbirliği maçı sonrası Ankara Esenboğa Havalimanı’nda görüştüğümüz Gerets, "Koskoca 28 haftada bir tek bu maçta gerçek Galatasaray’ı gördüm. Bu oyuncular demek ki, 27 hafta boyunca tatil yapmış" diyerek özetledi, maçla ilgili düşüncelerini. Şampiyonluk yarışında geri kalınmasının faturasını bu sözlerle futbolculara kesen Belçikalı, neden böyle düşündüğünü şöyle anlattı:

Oyun kalıbımız aynı

"Oyun kalıbımız geçen sezon bizi şampiyonluğa taşıyan oyun kalıbıyla aynı. Yerler aynı, bakış açısı aynı. Hatta oyuncular bile tamamen aynı sayılır. Ama takımımdan istediklerimi bir tek bu maçta tam anlamıyla alabildim. Bu durumda insan ister istemez kendi kendine soruyor, ’Neden?’ diye. Bu oyuncular demek ki 27 hafta boyunca tatil yaptılar. Lig yarışında olduklarını yeni fark ettiler. Ben, yardımcılarım Erdal Keser ve Reinhard Stumpf’un kafamızdaki oyun hep bu şekildeydi. Ama sahadakiler bunu uygulayamadı."

İsteyince böyle mükemmel oluyormuş

Hafta içindeki, "Aç futbolcular istiyorum" şeklindeki çıkışının takımı olumlu yönde etkilediğini de belirten Gerets, "Herhalde bu sözler onlara Galatasaray’da oynadıklarını tekrar hatırlattı. Demek ki, bu futbolculara başka şekilde davranmak gerekli. Ettiğimiz iki cümle herkesin aklını başına getirdi. İsteyince böyle mükemmel de oynanabiliyormuş. Sahadaki takım aynıydı. Değişen tek şey futbol oynama ruhu ve kazanma hırsı idi" diye konuştu.

Song verdiğimiz şansı iyi kullanamadı

Song’u yedek bırakması ile ilgili tartışmalara da değinen Gerets, "Herkes bana Song’u neden oynatmadığımı soruyor. Onun yerine oynattığım Emre şu an takımın en formda ismi. Song verdiğimiz şansı iyi kullanamadı. Emre sahada aslanlar gibi mücadele ediyor. Onu bu formuyla kenara almak çok büyük hata olur. Biz kendisinden bu kadarını bile beklemiyorduk. Beklediğimizin çok üzerinde bir performans gösteriyor. Bana söyler misiniz, iyi form tutmuş ve sizin isteklerinizi yerine getiren bir futbolcuyu hangi hoca yedek kulübesine oturtabilir?" yorumunu yaptı.

Gerets insafa geldi

GEÇEN haftaki Erciyesspor yenilgisinin ardından, sezon sonuna kadar tüm izinleri iptal ettiğini açıklayan Erik Gerets, Gençlerbirliği karşısındaki güzel futbolla bu kararından vazgeçti. Gerets, dün sabah yapılan antrenmanın ardından futbolcularına 1 günlük izin verdi. Bugün izin yapacak olan sarı kırmızılılar, Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına yarın devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title