Haberler

ABD'li e-ticaret sitesinde, ilanlara kripto kodlar ekleyerek kayıp çocukları on binlerce dolara satıyorlar

Güncelleme:

Sosyal medya, Wayfair isimli internet sitesinin mobilya görünümü altında insan kaçakçılığı yaptığı ve müşterilerine çocuk sattığı yönündeki iddialarla sallanıyor. İddia sahipleri, ekran görüntüleri ve arama sonuçlarını beyanlarına bir kanıt olarak sunarken aynı olayın Türkiye'de de yapılıyor olabileceği iddia edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Wayfair isimli internet sitesinin skandalıyla çalkalanıyor. İddiaya göre, mobilya alışveriş sitesi olan Wayfair'de fahiş fiyatlara satılan dolap, yastık gibi ürünler aslında çocukları sembolize ediyor. Satış sayfasında yer alan kripto kodlar, kayıp çocukların internette fotoğraflarına erişmeye yarıyor.

İddialar, ABD'de genel merkezi Boston olan online mobilya mağazası Wayfair'in insan kaçakçılığı yaptığı yönünde.

Olay, Reddit adlı forumdaki bir kişinin, Wayfair sitesinde satılan basit ofis dolapları ve yastıklarının astronomik rakamlarda olduğunu ve bu ürünlerin satış isimlerinin kaçırılan çocukların soyisimleriyle aynı olduğunu söylemesiyle ortaya çıktı.

Sosyal medyada gündem olan olay, okuyanın kanını dondurdu: İnternetten çocuk satıyorlar

Aynı ürünün başında isim yokken ucuza satıldığı, eğer isim varsa on binlerce dolara satıldığı ortaya çıktı.

Bu olay üzerine herkesin internette araştırma yapmasıyla ortaya, benzer kayıp çocuk ve satışa sunulmuş olan ürünler çıktı.

MAĞAZA KABUL ETMEDİ

Mağaza olay sonrası ürünlerin yanlışlıkla bu fiyatlarda yazıldığını söylese de bu açıklama pek de inandırıcı gelmedi.

Yapılan açıklamada, "Ürünlerin endüstriyel olduğu için makul rakamlar" denildi.

İnsanlar, olaydan sonra web sitesinde çok daha detaylı aramalar yapınca çok daha korkunç bilgiler ortaya çıktı.

Sosyal medyada gündem olan olay, okuyanın kanını dondurdu: İnternetten çocuk satıyorlar

İDDİAYI GÜÇLENDİREN ARAMA SONUCU

Yapılan aramalarda fiyatı düşürülen ürünlere girip, isim bölümüne kaçırılan çocukların isim soyisimleri yazıldığında, sistemin otomatik olarak ürünleri tekrar on binlerce dolar fiyatla aramalarda çıktığı görüldü. Bu da sistem yazılımının çocuk satışı üzerine yazıldığı iddiasını güçlendirdi.

Sosyal medyada gündem olan olay, okuyanın kanını dondurdu: İnternetten çocuk satıyorlar

TÜRKİYE'DE DE OLABİLİR

ABD'de ortaya çıkan bu skandalın Türkiye'de de olabileceği iddiasını da gündeme getirdi.

Bazı alışveriş sitelerinin Türkiye ayağında, satılan ürünlerin değerinin binlerce kat üzerinde satışa sunulduğu ve bu fiyatların tepki topladıktan sonra kaldırılması akıllara "Türkiye'de de çocuk kaçakçılığı yapılıyor mu?" sorusunu getirdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Boston Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

Hristiyan:

Bir iki kişi kayboldu diye olay çıkarılmaz.

1
49
yanıtYanıtla
müslüman:

seni de kaybetmek lazım

yanıt15
yanıt0
Yok artık:

Papaya mi götürüyorlar sen hayırdır?

yanıt0
yanıt0
Hristiyan:

Zaten mülteci çocukları önemli bir şey yok.

yanıt2
yanıt4
Hoca:

Keşke amerikada yaşasaydım. Çok güzel bir ülke.

4
40
yanıtYanıtla
Hapishane doktoru:

Bunda abartılacak bir şey yok.

1
40
yanıtYanıtla
Gürcü:

Çok ucuz bende bi tane almayı düşünüyorum.

3
23
yanıtYanıtla
Mia:

Pardon ucuz olan nedır ?almak istedigın sey cocuk oldugunun farkındsın umarım

yanıt11
yanıt0
.:

tuhhh yazıklar olsun sıze ahlak yok mu sizde bu nasıl vicdan!!! Ben yazarken utanıyorum Allah size ve sizin gibi düşüncede olanlara evlat nasip etmesin veşerrinizden uzak etsin.

yanıt20
yanıt0
Yazık çok yazık:

Senin zihniyetinde sapık biriyle aynı ülkede yaşadığım ve sen sokakta rahat rahat gezdiğin için kahroluyorum!! Soyunuzun tükenmesi dileğiyle. .

yanıt11
yanıt0
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title