Haberler

Son Dakika: İzmir'de de 65 yaş üstüne tanınan toplu taşıma hakları askıya alındı

Güncelleme:

Son dakika: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte 65 yaş üstüne avantajlı toplu taşıma hakkının askıya alındığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi de 65 yaş üstüne toplu taşıma da tanınan hakları askıya aldı.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen grup olan yaşlılar için belediyeler üst üste önlemler alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu yönde bir adım attı.

"ASKIYA ALINMIŞTIR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: "Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen Covid-19 virüsüyle ilgili olarak yaşadığımız olağanüstü süreç farklı zorunlulukları gündemimize getirmektedir. Özellikle ileri yaşlardaki vatandaşlarımızın birinci derecede riskli grup olmasından kaynaklı olarak, bu yurttaşlarımızı koruma tedbiri oluşturmak için yeni bir karar aldık. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu ulaşımda kullandığı avantajlı kartlar İzmir'de geçici olarak askıya alınmıştır.

Kamuoyuna duyurulur. Zorunluluktan serbest ulaşım kartlarını askıya aldığımız 65 yaş üstü büyüklerimizin yanındayız!Acil ihtiyaçları ve yardım talepleri için belediyemizi 0232 293 11 00 nolu telefondan 24 saat arayabilirler. İlçe belediyelerimiz de zorunlu ihtiyaçları için yardım ve desteğe hazırlar!"

NE OLMUŞTU?

Türkiye'de koronavirüs salgınından hayatını kaybeden 9 kişi de yaşlı grubundan. Bu duruma karşı bakanlıklar ve belediyeler yaşlıları korumak için onların evlerinde kalmalarına yönelik adımlar atıyor. Bunun son örnekleri de toplu taşımada kullandıkları ücretsiz kartların askıya alınması ve sokağa çıkma yasağı oldu.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Koronavirüs Tunç Soyer İzmir Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

UĞUR:

Almanya: Sebepsiz yere sokağa çıkanları ise 25 bin avroyu bulabilecek ağır para cezaları bekliyor. Ya bizde?

0
0
yanıtYanıtla
Niklaus:

Yaşlılara sokağa çıkma kararı geldi ama çok geç geldi. Neden baştan tedbir alınmaz ki anlamam. Asıl virüs onlar

0
0
yanıtYanıtla
Sahin72:

Ozellikle altindag daki yaslilar cikmasin hepsi aski tipler, sabah 9 da kalkiyorlar tam is saatinde yer vermesen tuhaf tuhaf bakiyorlar hergun ayni kisiler ulusa git kahvede camide takil sonra oglen 4 te gene is saatinde gel gene ayni muhabbet, sabirli olmayan biri bu bunaklardan binkacini tokatlar hergun..iyi ohhhhh

0
0
yanıtYanıtla
YusuF Taştan:

Terbiyeden yoksun bir kişiye bişey Demeğe gerek yok ama Edep yahu diyeceğim.O burak dediğin kişilere bir dokunma gör bakalım. Seni orada Linç ederler. Kimler mi?cvp.EDEPLİ İNSANLAR

yanıt0
yanıt0
dr:

zaten ulke de cok insanin yasi ufak yazilmis onun icin 60 yas uzeri olmasi gerek beyinsiz halk dolu

0
0
yanıtYanıtla
Caner:

Aklınız neredeydi acaba 1ay geç kaldınız

0
0
yanıtYanıtla
EMPATİ Mİ İYİ NİYET Mİ YOK:

23-26 MART TARİHLERİNDE BEYANNAMELER VERMEK ZORUNDA OLANLAR NE YAPACAK ? 65 YAŞ ÜSTÜ OLANLARA MUAFİYET GELECEK Mİ ? BU KADAR BASİT BİR OLAYI DÜŞÜNEMEYECEK DURUMDA MIYIZ ? CEHALET EN BÜYÜK KÖTÜLÜK MÜŞ

0
0
yanıtYanıtla
uCube:

Yahu yaşlı filan falan koyacağınıza, herkese sokağa çıkma yasağı koyun olsun bitsin. Bizim halkımız başına gelmeden anlamazlar yoksa. Virüsü de geçtim, Grip, nezle ya da ufak bir soğuk algınlığı bile çin virüsüne çevirebilir. Neden insanlar bunu anlamakta hala direniyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title