Haberler

Vali Köşger, Selçuk'ta şeftali hasadına katıldı

Güncelleme:

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Selçuk ilçesindeki bir bahçede işçilerle şeftali hasadı yaptı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Selçuk ilçesindeki bir bahçede işçilerle şeftali hasadı yaptı.

Vali Köşger, bahçede, ilçedeki şeftali üretimi konusunda bilgi aldı. İşçilere eşlik eden Köşger, topladığı şeftalilerden gazetecilere ikram etti.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Köşger, Selçuk'un hem kültürel hem tarımsal anlamda çok zengin bir ilçe olduğunu söyledi.

İzmir'in tarihte de övgüyle bahsedilen bir şehir olduğunu hatırlatan Köşger, "Selçuk da İzmir'in önemli meyve üretim noktalarından birisi. Şeftali ile başlıyor ayva, nar ile devam ediyor." dedi.

İşçilerin sabah 04.00'te mesaiye başladığını aktaran Köşger, hasadın zahmetli bir iş olduğunu söyledi.

İlçede yaklaşık 16 bin dekarlık alanda şeftali yetiştirildiğini vurgulayan Köşger, "36 bin ton da ürün var. Geçtiğimiz yıl Türkiye geneli 154 milyon dolarlık bir ihracat yapıldı. Bu sene de 170 milyon dolara ulaşılması hedefleniyor. Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlıyor." diye konuştu.

Köşger, sezonun hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Türkiye'nin 800 bin ton şeftali üretimiyle dünyada 6'ıncı olduğunu belirtti. Uçak, ihracatta bu yıl da rekorlar kırmayı hedeflediklerini söyledi.

İzmir Ziraat Odaları Birliği Başkanı İbrahim Erdallı ise şeftali hasadının bu sene yaklaşık 20 gün geç başladığını dile getirdi. Bu sene rekoltenin düşük olduğuna aktaran Erdallı, "Ancak kalite anlamında daha iyi. Bu sene fiyatlar 7-8 liradan tarladan çıkıyor. Sezon ilerledikçe fiyat daha da düşecektir." diye konuştu.

Vali Köşger'e ziyaretinde, Tarım ve Orman İzmir İl Müdürü Mustafa Özen ile Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci de eşlik etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yavuz Selim Köşger Hisarcık Selçuk İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title