Haberler

Mark Mobius kimdir? Mark Mobius mesleği ne, serveti ne kadar? Mark Mobius kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

Merak edilen isimler arasında Mark Mobius geliyor. Mark Mobius, dünyaca ünlü yatırımcıdır. Peki, Mark Mobius kimdir? Mark Mobius mesleği ne, serveti ne kadar? Mark Mobius kaç yaşında, nereli? Mark Mobius'un serveti ne kadar? Mark Mobius neyin sahibi? Mark Mobius hakkında detaylar haberimizde...

Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius 'un zaman zaman altınla ilgili yorumları gündeme gelmektedir. Vatandaşlar tarafından merak edilen Mark Mobius kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne, serveti ne kadar? gibi soruların cevapları yazımızda...

MARK MOBİUS KİMDİR?

Joseph Bernhard Mark Mobius (17 Ağustos 1936 doğumlu), Amerika doğumlu bir Alman gelişmekte olan piyasalar fon yöneticisi ve Mobius Capital Partners LLP'nin kurucusudur.

Joseph Bernhard Mark Mobius, New York Hempstead'de Alman ve Porto Rikolu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. B.A. derecesini aldı. ve M.S. Boston Üniversitesi'nden İletişim bölümünden mezun oldu ve 1964'te Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden ekonomi alanında doktora derecesi aldı. Ayrıca Wisconsin Üniversitesi, New Mexico Üniversitesi ve Japonya'daki Kyoto Üniversitesi'nde eğitim gördü.

Mobius, Templeton'a 1987 yılında katılan Templeton Gelişen Piyasalar Grubu'nun yönetim kurulu başkanıydı. Templeton'da, 18 küresel yükselen piyasa ofisinde bulunan araştırma ekibini kurdu ve yönetti ve gelişmekte olan piyasalar portföylerinde 50 milyar dolardan fazla parayı yönetti. 2015 yılında, çeyrek asırdan fazla bir süredir şirkete liderlik eden Mark Mobius, Templeton Gelişen Piyasalar Yatırım Ortaklığı'nın (TEMIT) baş yöneticisi olarak görevinden ayrılmaya karar verdi ve fonun kontrolünü Carlos Hardenberg'e devretti. 2018'de Franklin Templeton, Mobius'un 31 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Franklin Templeton'dan emekli olduğunu duyurdu. Mart 2018'de Mobius, eski Templeton meslektaşları Carlos von Hardenberg ve Greg Konieczny ile birlikte Mobius Capital Partners'ı başlattı. Gelişmekte olan ve öncü piyasalar varlık yöneticisi, kurumsal yönetişimlerini iyileştirmek ve net bir ESG yolu sunmak için portföy şirketleriyle aktif olarak ortaklık kurmaya dayalı tek bir uzun vadeli stratejiye odaklanmıştır.

Mobius, Templeton'a katılmadan önce uluslararası menkul kıymetler firması Vickers-da-Costa'da çalıştı ve daha sonra Taipei, Tayvan'daki International Investment Trust Company'nin başkanıydı. Bir zamanlar, diğer şeylerin yanı sıra Snoopy karikatür ürünlerini pazarlayan bağımsız bir danışmanlık şirketi işletiyordu.

ABD vatandaşı olarak doğan Mobius, aynı zamanda Alman vatandaşlığına da hak kazandı. ABD vatandaşlığından çıktı ve şimdi bir Alman vatandaşı.

Mobius, 2020 Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimlerinde Donald Trump zaferini tercih ettiğini belirtti ve Biden-Harris biletinin potansiyel bir galibiyetini borsa ve ekonomi için "feci" olarak nitelendirdi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title