Haberler

Şehit Polis Fethi Sekin Anısına Koşacaklar

Ege Üniversitesi, 5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısını kahramanca önleyerek büyük bir facianın önüne geçen Şehit Polis Fethi Sekin anısına geçen yıl ilk kez yapılan, Kahraman Şehitlerimiz adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu'nu bu yıl ikinci kez gerçekleştirecek.

Ege Üniversitesi, 5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısını kahramanca önleyerek büyük bir facianın önüne geçen Şehit Polis Fethi Sekin anısına geçen yıl ilk kez yapılan, Kahraman Şehitlerimiz adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu'nu bu yıl ikinci kez gerçekleştirecek. Üniversite kampüsünde 1 Mart Perşembe günü saat 9.00'da başlayacak koşuya 700'ün üzerinde kayıt yapıldı. Toplam 10 kilometrelik koşunun startı 20 Mayıs Spor Tesisi önünde verilecek. Türkiye Atletizm Federasyonu ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) yarışma kurallarına uygun olarak yapılacak koşuda atletler kampüs içinde iki tur atarak başlangıç noktasına gelecek. Yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, üniversitelere kayıtlı yabancı uyruklu öğrenciler, kulüplü ya da ferdi lisanslı sporcular katılabilecek.

Genel klasman, tekerlekli sandalye ve veteranlar kategorilerinde ilk 3'e giren sporculara kupa verilecek. koşunun ödül töreni saat 11.00'de yapılacak. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektörlükte düzenlenen basın toplantısında, "Bu koşuyu tüm şehitlerimiz için gerçekleştiriyoruz. Hem Fethi Sekin'in yüce ruhunu yaşatacağız hem de sporun birleştirici yönüne dikkat çekeceğiz" dedi. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ali Aksu ise "Amacımız bu anlamlı koşuyu uluslararası hale getirmek. Bu işi başaracağımıza inanıyorum. Tüm şehitlerimiz önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu. Organizasyon Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Yaşar Üniversitesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın da destekleriyle gerçekleşecek.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Atletizm Federasyonları Birliği Ege Üniversitesi Spor Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title