Haberler

Tok Tutan Bu Besinler Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

Güncelleme:

Bazıları sofralarınızdan eksik olmuyor, bazıları da mutfağınıza yeni giriş yaptı. Ama hepsi tok tutuyor ve kilo vermenize yardım ediyor.

Tok tutan besinler, kilo vermenize yardım ederek daha az besin tüketimini ve diyetinizi korumanızı sağlıyor. İşte diyetinizde yer vereceğiniz besinler.

FINDIK EZMESİ YA DA FINDIK

Protein ve yağlar açısından çok zengin bir besin kaynağı olan fındık, salatalara ve ara öğünlere katılabilir. Ekmek üzerine fındık ezmesi sürerek de tüketebileceğiniz bu besin kaynağı uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.

Tok Tutan Bu Besinler Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

ARPA

Tahıl grubu besinler içinde belki de en yüksek lif oranına sahip besin arpadır. Bir fincan kabuklu arpada, 16 gram lif bulunur. Tahıl olması ile tok tutucu özelliği olan arpa, bir insanın günlük selenyum ve manganez ihtiyacının büyük kısmını karşılar.

Tok Tutan Bu Besinler Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

AVOKADO

Birçok meyve sebzenin aksine yüksek oranda protein içeren avokado, doymamış yağ asitleri bakımından da zengindir. Benzer orandaki muza göre göre 2 kat daha fazla potasyum içermektedir. Avokadonun tok tutucu ve yağ yakıcı özelliği de göz önünde bulundurulduğunda diyet döneminiz için ideal besinlerden biri olduğu görülmektedir.

Tok Tutan Bu Besinler Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

TATLI PATATES

Tok tutma özelliği ve yüksek lif oranı ile diyet döneminde size destek olan tatlı patates, menülerinizde daha sık yer alması gereken bir besindir. A vitamini deposu olan tatlı patates,yüksek oranda lif içeriyor.

Tok Tutan Bu Besinler Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

KİNOA

Yüksek oranda lif içeren kinoa, gluten içermiyor. Tam bir protein deposu olması da onu özel bir besin yapıyor. Bir fincan pişmiş kinoada 8 gram protein ve 5 gram lif bulunuyor. Buna ek olarak kompleks karbonhidratlar diyet düzeninizi korumanıza yardım ediyor.

Tok Tutan Bu Besinler Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

MERCİMEK

Mutfağınızın vazgeçilmezlerinden olan mercimek, özellikle vegan beslenenler için iyi bir menü seçeneğidir. Öğünlerinizde mercimek tercih ettiğinizde uzun süre tok kaldığınızı göreceksiniz.

Tok Tutan Bu Besinler Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

HUMUS

Uzun süre tok kalmanızı sağlayan en ideal besinlerden biri de humustur. 100 gram humusta 4 gram lif ve 8 gram protein bulunuyor.

Tok Tutan Bu Besinler Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

CHİA TOHUMU

Yüksek oranda doymamış yağ asitleri içeren chia tohumu, protien ve lif yönünden de zengindir. Chia tohumu, sağlık açısından birçok faydası olması ve tok tutması ile menülerinizde yer almalıdır.

Tok Tutan Bu Besinler Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Kadın Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title