Haberler

Yazıcıoğlu, Seçim Ziyaretlerine Başladı

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Eski Genel Başkanı ve Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Muhsin Yazıcıoğlu, Seçim Ziyaretlerine Başladı. Yazıcıoğlu, Şehit Ailelerinin Tepkilerini Eleştirmek Yerine Terörle Mücadele Edilmesi Gerektiğini Söyledi.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) eski genel başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, seçim ziyaretlerine başladı. Yazıcıoğlu, şehit ailelerinin tepkilerini eleştirmek yerine terörle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, son günlerde artan terör olayları nedeniyle ülkenin kritik bir döneme girdiğini söyledi. Terörle mücadele için topluca hareket edilmesi gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, şehit törenlerinde atılan sloganlarla ilgili olarak açıklama yapan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı eleştirdi.

Seçim çalışmalarını sürdürmek için memleketi Sivas'a gelen Yazıcıoğlu, Bölge Trafik Müdürlüğü önünde bir grup partili tarafından karşılandı. Ardından valilik binasına giden Yazıcıoğlu, Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti.

Daha sonra BBP binasına geçen Yazıcıoğlu, burada bir basın toplantısı düzenledi. Yazıcıoğlu, Türkiye'nin son zamanlarda artan terör saldırıları ve olayları nedeniyle kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, "Bu dönemin şu anda en önemli sorunu terördür. Güvenlik kaygıları yoksulluğu işsizliği unutturdu" dedi.

Yaklaşan seçimler öncesi terör olaylarının artmasının kurumlar arası diyalogların olmamasından kaynaklandığını dile getiren Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Neden terör bir anda durdu da seçim gündeme gelince arttı diye düşünüyorum. Tabii bunu anlamak çok da zor değil. Bir kere terör örgütü kış aylarında eylem kabiliyetini kaybettiği için baharı bekliyor. Baharla birlikte tekrar eyleme geçeceğini biliyorduk ama devletin tepesinde uyumsuzluk, diyalogsuzluk ve en önemlisi küslükler olduğu sürece terör örgütü bundan cesaret alacaktır. Dolayısıyla son zamanlarda siyasi otoritedeki zafiyet, kurumlar arası diyalogsuzluk, devletin tepesindeki küskünlükler,

kırgınlıklar ve irtibatsızlıklar nedeniyle cesaretlenen terör örgütü, eylemlerini daha da artırmıştır."

Başbakan Erdoğan'ın şehit cenaze törenlerinde atılan sloganlarla ilgili olarak yaptığı açıklamasını da eleştiren Yazıcıoğlu, terörle mücadelenin topyekün yapılması gerektiğine dikkat çekerek, "Birileri cenaze törenlerinde tepkilerini ifade ederken, diğer taraftan iktidar da bunun istismar olduğunu söylüyor. Cenaze törenlerinin üzerinden tartışılması yerine şehitlerin hesabının sorulması ve terörün önlenmesi için kafa yorulması gerekir. Yani şehit cenazelerinin üzerinde tartışanlara, terörü önlemek için

kafa yormalarını tavsiye ediyorum. Asıl terörü önlemek için kafayı yorun, terörü önlemek için biraraya gelin, terörü önlemek için tedbirler düşünün. Yoksa şehit cenazeleri üzerinden tartışarak varabileceğimiz hiçbir yerimiz yoktur" diye konuştu.

Yazıcıoğlu 22 Temmuz seçimlerinin demokratik bir ortamda geçmesini temenni ettiğini de sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda Mehmet Çakar isimli engelli bir vatandaş, yanına gittiği Yazıcıoğlu'na tespih hediye etti. Çakar, Yazıcıoğlu'nun Meclis'e girmesi halinde ilk iş olarak bölücü başı Abdullah Öcalan'ın idam edilmesiyle ilgili çalışma yapmasını isteyerek, "Her gün şehitleri görünce çok kötü oluyorum, dayanamıyorum. İlk iş olarak bu adamı asın" dedi.

(İG-MÇ-GS-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title