Haberler

Süresiz nafakanın kaldırılması için kanun teklifi verildi

Güncelleme:

Günümüzün ekonomik şartlarında maddi sıkıntı yaşanmasına yol açan süresiz nafaka uygulamasına karşın harekete geçen Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, süresiz nafakanın kaldırılması için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdiklerini söyledi. Şahin, süresiz nafakanın birçok sorunu beraberinde getirdiğini ve konunun kamuoyunda tartışılması gerektiğini belirtti.

Boşanmanın ardından evliliklerin süresine bakılmaksızın erkeklere yüklenen nafaka mecburiyetinin süresiz olması büyük tartışmalara yol açıyor. Günümüzün ekonomik şartlarında maddi sıkıntı yaşanmasına yol açan süresiz nafaka uygulamasına karşın harekete geçen Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, süresiz nafakanın kaldırılması için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdiklerini söyledi. Şahin, süresiz nafakanın birçok sorunu beraberinde getirdiğini ve konunun kamuoyunda tartışılması gerektiğini belirtti.

KANUN TEKLİFİ VERİLDİ

Boşanmalarda eşlere bağlanan 'süresiz nafaka' uygulaması toplumda ayrılmalara yol açarken maddi sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Nafaka uygulamasının neredeyse ömür boyu sürecek olması ise günümüzdeki ekonomik şartlarda vatandaşları daha fazla zor durumda bırakıyor. 1988 yılında yapılan değişiklikle süresiz haline gelen nafaka uygulamasında düzenleme yapılması bir kez daha Meclis'e taşındı. Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, süresiz nafakanın kaldırılması için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdiklerini açıkladı. Şahin, süresiz nafakanın birçok sorunu beraberinde getirdiğini ve konunun kamuoyunda tartışılması gerektiğini belirtti.

Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, süresiz nafaka konusunun toplumun önemli bir kesiminin tepkisine neden olduğunu, bu nedenle konunun kamuoyunda tartışılması gerektiğini belirtti.

Süresiz nafakanın birçok sorunu beraberinde getirdiğini dile getiren Şahin, "Süresiz nafaka konusu, boşandıktan sonra yeniden bir hayat kurmak isteyen tarafların evliliklerinde maddi ve manevi farklı olumsuzluklara neden oluyor. Süresiz nafaka, boşandıktan sonra yeni hayat kuran tarafları yoran bir durum. Nafaka alacaklısının çalışabilir olmasına rağmen nafaka gelirinden dolayı çalışmaması, SGK'siz olarak çalışması ya da nafaka gelirinden mahrum olmamak için evlilik akdi yapmadan farklı berberlikleri yaşaması gibi olumsuz sonuçlar yaşanıyor." diye konuştu.

"NAFAKA KONUSUNUN YENİDEN DÜZENLENMESİ GEREKİR"

Yoksulluk nafakası devam ettiği süre içerisinde nafakanın artırılması, azaltılması ya da tamamen kaldırılması için açılan davalarda da birçok sorunun yaşandığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Verdiğimiz kanun teklifiyle süresiz nafakanın kaldırılmasını talep ediyoruz. Nafakanın süresi neye göre belirlenecek, bu konuda da bazı kriterler olmalı. Yoksulluk nafakasının süresi; tarafların evlilik süresine, eğitim, meslek ve sağlık durumuna, nafaka alacaklısının çalışabilir olup olmadığına, çocuk sayısı ve çocukların yaşı gibi kriterlere göre hakim tarafından takdir edilmeli. Toplumun önemli bir kısmında rahatsızlığa neden olan süresiz nafaka konusunun önce tartışılması sonra belli hakkaniyet kriterleri çerçevesinde yeniden düzenlenmesi gerekir."

Kaynak: AA / Politika

İsa Mesih Şahin Nafaka Davası Sp Hukuk Politika Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (10)

Martin Sikertel:

Vay be, en sonunda faydalı, dişe tırnağa dokunur bir şey yapmaya niyetlendiler demek?! Duy da inanma...

110
2
yanıtYanıtla
Narter Nart:

evli kaldığı ay sayısı kadar nafaka verilmeli... daga başka kıstaslarda var ama yazarsam yayımlamıyorlar.

yanıt36
yanıt3
Martin Sikertel:

Narter Nart, yorumunu beğenmekle beraber bence hiç verilmememli nafaka. Nafaka nedir kardeşim; hani kadın erkek eşitliği vardı; nerede o eşitlik? Lafa gelince eşitlik, işlerine gelmeyince böyle...

yanıt35
yanıt3
Abdullah KARAMAN:

çok doğru bir çalışma tebrikler.

97
2
yanıtYanıtla
Hakkı Murat:

evleniyorlar en ufak tartismada bosanmaya cikiyorlar ondan sonra isin yoksa kadina omur boyu para ode oh ne guzel memleket

82
2
yanıtYanıtla
DEVLET BAŞA:

ha şöyle ...

78
2
yanıtYanıtla
özgün özen :

sonunda..

71
4
yanıtYanıtla
İsmimi ne yapacaksın:

Kadınlar paraları başka adamlarla yiyor, bu insanın gücüne gider. Nafakayı kaldırsınlar, babalar sadece çocuklarına bakım ücreti versin, onu da çocuğun hesabına yatırın, başka kimse alamasın.

60
3
yanıtYanıtla
girilmez:

ömür boyu nafaka kadar saçma bir şey olamaz madem kadın erkek eşit çocuklar için 18 yaş veya eğitimi boyunca verebilir

44
2
yanıtYanıtla
Vahdeddin:

Süresiz nafaka olması aşırı derecede saçma buluyorum bir Erkek olarak söylüyorum. Boşanmış olduğum Kadına ömür boyu nafaka veremem hiç kimse kusura bakmasın; ancak ne kadar süreyle evlendim mesela 6 ay diyelim sadece 6 ay süreyle nafaka verebilirim onun haricinde resmen bir zulüm vardır!

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title