Haberler

Dayak Yiyip Bıçaklanınca, Okulu Bırakıp Memleketine Döndü

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) MARMARA Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Hakkarili Yavuz Bayhan, 21 gün önce sınav için gittiği fakülte binasında bir grup öğrencinin şiddetine maruz kaldığını öne sürerek, eğitimini yarım bıraktığını ve memleketine döndüğünü iddia etti.

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)

MARMARA Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Hakkarili Yavuz Bayhan, 21 gün önce sınav için gittiği fakülte binasında bir grup öğrencinin şiddetine maruz kaldığını öne sürerek, eğitimini yarım bıraktığını ve memleketine döndüğünü iddia etti. Hakkari Barosu Avukatlarından Fahri Timur, saldırı ile ilgili bilgi aldıktan sonra Bayhan'ın müracaatı üzerine, saldırıyı yapan öğrenciler hakkında idari soruşturma açılması için hem Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne hem de İstanbul Kadıköy Cumhuriyet Savcılığına olay ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İstanbul'da bir grup öğrenci tarafından bıçaklanarak hastanelik olan Hakkarili Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Yavuz Bayhan, tedavi gördüğü İstanbul Göztepe Hastanesi'nden taburcu olduktan can güvenliği olmadığı gerekçesiyle 15 gün önce Hakkari'ye döndü. 8 nüfuslu Bayhan ailesi'nin 4'üncü çocuğu olan Yavuz Bayhan ve tedavisine evinde devam edilen Bayhan, 'ülkücüler' dediği 11 öğrencinin bıçaklı saldırısına uğradığını söyledi. Yavuz Bayhan, olay günü yaşadıklarıyla ilgili olarak şunları anlattı:

"O gün sınavım vardı. Tam sınava girmek üzere iken koridorda 11 kişilik bir grup, bana saldırmaya başladı. Ellerinde döner bıçakları, sopalar ve bıçaklar vardı. İlk darbeyi ellerimden aldım. Vücudumun çeşitli bölgelerine aldığım ağır darbeler yüzünden yere yığıldım. Sınıf arkadaşlarım tarafından Göztepe Araştırma Hastanesine götürüldüm. Edirnekapı öğrenci yurdunda kalıyordum. Baskı ve şiddeten dolayı ayrılmak zorunda kaldım. Polislere ifade verdim. Okul güvenlik kameralarının incelenmesini ve bunu yapanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılmasını istedim. Ancak bu konu ile ilgili hiçbir henüz sonuç alamadım. Can güvenliğim olmadığı için Hakkari'ye gelmek zorunda kaldım" dedi.

Bayhan'ı ziyaret eden Avukatı Fahri Timur, saldırı ile ilgili bilgi aldıktan sonra Bayhan'ın isteği üzerine saldırıyı yapanlar hakkında gerekli soruşturma için Üniversite Rektörlüğüne ve İstanbul Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title