Haberler
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Sezen Aksu'ya yüklendi: Uzanan dilleri koparmak görevimizdir

Şarkısında Hazreti Havva ve Hazreti Adem hakkındaki sözleri nedeniyle eleştirileri oklarının hedefi olan Sezen Aksu'ya bir tepki de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cuma namazından sonra camii içinde cemaate kısa bir konuşma yapan Erdoğan, "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" dedi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (36)

Samet Can:

Helal olsun kurban oldugum reisim mardinden selamlar yine iktidar olacaksiniz alahin izniyle kürtler olarak yine oyumuz sizedir.

629
608
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Samet Can , sen önce eşi benzeri olmayan Allah'ın ismini büyük harfle başla da sonra fikir beyan et . Samet Can , kula kurban olunmaz sadece yaratana ( Allah'a) kurban olunur ... Sameeeet , Samet ... Ne iş Samet

yanıt5
yanıt9
Hamit Gündoğdu:

Cumhurbaşkanı hakareti matah bir işmiş gibi yapanlara güzel bir cevap vermiş. Eksik olan her türlü hakaretin önüne geçilmesi dileğiyle. Tüm değerlerimize sahip çıkılması ve sadece sözle değil yaptırımların gelmesi temennisiyle doğru olanı yapmak zorundayız.

563
254
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

Şarkıda birilerine, peygamberlere hakaret etmek, aptal demek kabul edilmez, ama bu işin sonunda Sezen Aksu ülkeyi terk edecek belki. Vaktiyle güzel şarkılar yaptı, sonra köşesine çekildi, tekrar ortaya çıkmasa iyi olacakmış.

357
154
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Tes tık verenler hangi din mesunusunuznyazarsaniz sevinirim.

yanıt2
yanıt1
mete karaman:

Sezen aksu sanat hayatın bitti..cahilce. Söz yazarsan böyle olur işte

yanıt14
yanıt1
GÖKHAN ÖZKÜTÜK:

Sanatcı sanatını yapsın. Peygamberimize hakaret edecek hakki nereden buldu. Kim oluyorda yapıyor. Defol

yanıt14
yanıt4
Her kimse :

Hz Adem Hz Havva cahil değildir. Allah cc tüm kelimeleri kendisine öğretti. İnanırsın ya da inanmazsın fakat dini değerlere saygı gösterilmek zorunda. Böyle sanat olmaz. Asıl bu hakaretleri şarkı sözü diye yazanlar ve bunu destekleyenler cahildir!

311
79
yanıtYanıtla
Gülcan Toprak:

Helal olsun reisss.Allah in aslanı.Allah in izniyle yine iktidar.Rabbim başımızdan eksik etmesin

187
201
yanıtYanıtla
Metin Demir:

kimse sizin heykelerinize ses çıkarmıyor sizde miletin inancına saygı gösterin

227
135
yanıtYanıtla
Haydar:

Sezen aksuda senin gibi Atatürk karşıtı merak etme ortak noktada buluştunuz.

yanıt1
yanıt4
ERKAN :

sezen aksu sizdendi yalnız

yanıt4
yanıt3
Metin Demir:

atatürkü seviyorum sadece inançsız miletin inancına saygı göstermiyen gereksizleri sevmiyorum

yanıt3
yanıt2
Zulkarneyn :

Erdoğan kini gözünü bürümüş insanların. Sırf Erdoğan dedi diye peygambere söylenen sözlere cevabına dislike atmışlar. Allah ıslah etsin. " omo oçoz" diyenler, dinleri ve ülkeleri elden gidince beğenmedikleri suriyelilerin durumuna düşeceklerinin farkında değil mi? "Saddam gitsin de ne olursa olsun, Kaddafi gitsin de ne olursa olsun" diyenlerin sonu, ABD destekli muhalefet ile bizi de bekliyor! HDP'ye özerklik de dahil her şeye açıklar! siz de gözünüzü açın!!!

53
24
yanıtYanıtla
AHMET UZAN:

Sezen Aksu gibilerini ibreti alem için asmak lazım. ki bir daha müslüman ülkelerinde böyle bir şeyi hiç kimse yapmaya kalkışmasın tepki vermeyen müslümanlara lânet olsun

37
38
yanıtYanıtla
Yazıkk:

İçimizde biliçsiz müslüman çoook bu söylenenleri bir şarkı parçası olarak lanse ediyorlar. Fakat bu böyle değildir. İyi bilene Müslüman olarak. Allahu Teala Hazretleri Adem Babamızı yaratırken melekler dedi ki Rabbimiz biz sana tesbih secde zikir etmekteyiz neden böyle oldu kısa anlatıyorum. Rabbimizde dedi ki ben sizin bilmediklerinizi bilirim dedi Adem babamız meleklere üstün kıldı. Hiçbir şey bilmiyordu onu ilmi ile donattı her şeyi öğretti. Vebu öğretici Rabbimiz şimdi bu durumda ÇAHİL KİM?

38
7
yanıtYanıtla
Nizamülmülk2023:

Helal olsun CUMHURBASKANIM goruyorum dinimiz islama yapilan hakareti hic bir zaman kimsenin yanina birakmadik birakmayiz ulkmizde barinmak istemiyor ise kendi dini ne ise oraya gondermesinide çok iyi biliriz Allah imin izniyle bizler varoldugumuz ve ahirete kadar var olacağımız sure icerisinde butur yaklasimda bulunanları bir daha dinimiz islama dil uzatamiyacak sekilde dillerini baglariz.Allahuekber.

17
13
yanıtYanıtla
Mesut Eflatun:

Onun yaşayacağı ülkeler belli burasi Tirkiye ya sev ya terket

17
7
yanıtYanıtla
Mesut Eflatun:

Ya reisim ya büyük usta biz senin bu huyuna tav olduk hangi huyunamı Allah ve Resulunun yolundan gidişine mazlumlara yoldaş gariplere gardas oluşuna zalimin karsisida mazlumun yaninda durusuna bu cennet vatani dunyaya tanittigina tav olduk ama şu varki biz sana ligderimiz diyoruz yav kiskaniyoruz dunyaya ligder oldun bu can bu tende oldugu muddetçe seni Abdulhamithanin yaşadığı yalnizlik gibi yalniz BIRAKMAYACAĞIZ

16
7
yanıtYanıtla
Umran Aktar:

Kralsın ya

yanıt1
yanıt0
ERKAN :

sezencim iki cihanda lekelisin

15
7
yanıtYanıtla
Mustafa Hanedar:

yargılanmalı

13
7
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Sadece Hz.Havvaya değil Dindar insanlara , Hocalara , Müderrislere edilen hakaretler . Sürekli kötüymüş gibi gösterilen ve bir kez olsun çayını çorbasını içmedikleri medreselerimiz ve cemaatlerimize edilen hakaretler çok çoğaldı . Bütün bunların önüne geçmek lazım sosyal medyada küfür eden bu gibi 100binlerce kişi var hepsine para cezası uygulanmalıdır .

14
6
yanıtYanıtla
Kartal Kurt:

Milletin inancına dil uzatan bir sözü şarkına koyarsan, bunada birileri tepki gösterir. Kendin inanmıyorsan inanma, ama böyle sözler kullanamazsın.

15
4
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Allah seni korusun!

13
5
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Sayın başkanım bu işin üstüne gidilmesini bu kadının be ve bunun gibilerin ceza almasını temenni ediyoruz.Sözleriniz lafta kalmasın eğer öyle olursa herkes bu olayı örnek alır nasıl olsa birşey olmuyor derler yarın biride çıkar peygamberimize sevgili eşi hz Hatice ye veya hz ali ve hz Fatıma annemize dil uzatırlar bunların dillerini ve seslerini kesmek lazım

12
4
yanıtYanıtla
Erdinç Uraç:

neyin peşinde bu şarkıcı anlamadık

12
4
yanıtYanıtla
Jls Kdld:

Burada adam kesiyorlar haberiniz varmi dini deger üstündür. Reise gelincede gerekli cevabi vermis.

12
4
yanıtYanıtla
Ertan Akdeniz:

Yüce Rabbim, dünyada ne kadar İslam düşmanı varsa, İslami değerlere saldıran, alay eden varsa onlara hidayet ver, eğer ki hidayetleri mümkün değilse, Kahyar ismi şerifinle hepsini kahru perişan eyle Allah'ım

11
4
yanıtYanıtla
Rahmi Ertan :

Bu ülkenin insanının teveccühü ile bir yerlere gelip, yine o insanların kutsallarına şuursuzca saldırmak en hafif tabirle nankörlük, kendini bilmezlik, ukalalıktır. Bir topluma değer olmuş sanatçı ince ruhlu naif düşünceli olmak zorunda. Ne yazık ki bu hanım bu vasfını yitirip, belli bir akımın oyuncağı olmaya özenmiş.

10
4
yanıtYanıtla
Kemal Yavuz:

Mesele zaten bu. Bu tilkileri sanatci diye ortaliga pazarlayip, sonra zamani gelince asil gorevlerimi ifa etmeleri icin ortaliga atan bazi eller var. Toplumsal degisiklikleri zorla insanlara kabul ettirebilmek icin.

7
5
yanıtYanıtla
Etem Ceran:

Sezen Aksu'nun yaptığı sözde şarkının akla ve mantığa uygun bir izahı olamaz Bu sözde şarkı 2017 de yapılmış peki kardeşim şimdi bu ne o zaman neden müdahale yapılmadı Yoksa gündemi değiştirmek

7
4
yanıtYanıtla
recep berberoğlu:

Bakara suresi

10
1
yanıtYanıtla
Haydar:

Dini manevi konuları tartışma konusu yapmak dinimize birlik ve beraberliğimize zarar veriyor.Dinimize manevi değerlerimize hakaret eden kişiler polemiğe girmeden kanunen cezası neyse verilmeli yapanın yanına kar kalmamalıdır.

9
1
yanıtYanıtla
Hasan SAKALLI:

Börtü böcek kıpırtı. Hoppada. Acı biberim. Çöl kumum. Çöl güneşim. Uludağ'im. Kuzey kutbum. Fok balığım. ....bir sürü sarki sözü var. Daha ağaca çiçeğe gelmedim bile. Mukaddesat olmaz.

3
2
yanıtYanıtla
Umran Aktar:

:Sezen Aksu gibilerini ibreti alem için asmak lazım. ki bir daha müslüman ülkelerinde böyle bir şeyi hiç kimse yapmaya kalkışmasın tepki vermeyen müslümanlara lânet olsun

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title