Haberler

Başesgioğlu Başbakan Gibi Karşılandı

Güncelleme:

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) yaklaşık bir ay önce istifa eden eski bakanlardan Murat Başesgioğlu memleketi Kastamonu'da dün yaklaşık 500 araçlık konvoy ve 2 bin kişi tarafından karşılandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) yaklaşık bir ay önce istifa eden eski bakanlardan Murat Başesgioğlu memleketi Kastamonu'da dün yaklaşık 500 araçlık konvoy ve 2 bin kişi tarafından karşılandı.

2002 yılından itibaren AKP'de aktif siyaset yapan 8 yıl içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerinden bulunduktan sonra geçtiğimiz ay partisinden istifa eden İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, babaocağı Kastamonu'da büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. AKP´li İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Başesgioğlu, başta olmak üzere AKP'li birçok il genel meclisi üyesi, DP'li Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, MHP'li İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, DP İl Başkanı Ahmet Rugancı, gibi bir çok siyasetçinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan kalabalık tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan Murat Başesgioğlu, kendisi için kesilmek istenen büyük danayı bağışlayarak kesilmesini istemedi.

''Murat Bey Nerede Biz oradayız', Kastamonu ve ''Türkiye seninle gurur duyuyor' pankartlar taşıyan kalabalık Başesgioğlu'nu şehrin girişi Kadı Dağı Mevkii'nde karşıladılar. Kendisini karşılamaya gelenlerin tek tek elini sıkan Başesgioğlu, hayranları nedeniyle Kastamonu Ankara yolunun şehre giriş bölümü bir süre trafiğe kapandı.

25 YILLIK SİYASİ HAYAT VAR

Kastamonulular tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan eski bakanlardan Murat Başesgioğlu burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 25 yıllık siyasi hayatı boyunca güvenilir, sözüne itibar edilen birisi olarak geldiğini belirterek şöyle konuştu:

''Benim Türk siyasetine girmemde tanıtılmamda her birinizin ayrı payı var. Yaklaşık 25 yıllık siyasi hayatımız boyunca Türk siyasetinde güvenilir, sözüne itibar edilir ve kendisine emanet edilen görevleri hakkıyla yapmış bir hemşehriniz olarak karşınızdayım. Bu aslında sadece Murat Başesgioğlu olarak benim başarım değil. Bu, hep birlikte el attığımız bu güzel ismin bu siyasete hediye ettiğiniz, tanıttığınız bu ismin birlikte başarmış olduğumuz en güzel örneklerinden biridir. Dolayısıyla bir başarı varsa, bu başarıyı birlikte yarattık. Allah'a şükür bugüne kadar bize teslim edilen bütün devlet görevlerini Allah'ın yardımı ve sizlerin de desteğiyle en iyi şekilde yaptık ve tertemiz tekrar sahiplerine teslim ettik. Bu uzun siyasi yaşamımızda Kastamonu'ya Kastamonululara ve bütün Türkiye'ye hizmet etmenin onurunu birlikte yaşadık. Şimdi teker teker saymayacağım. Güzel hizmetler yaptık Bunları yapmış olmaktan, bunları gerçekleştirmiş olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum.'

İSTİFA NEDENİM ŞAHSİ SEBEPLER DEĞİL

Konuşmasında AKP'den istifa etmesine değinen Başesgioğlu şunları söyledi:

''Dünyada her şey insan oğlunun planladığı gibi gitmiyor. Hayat hep inişli yokuşlu. Siyasette öyle. Siyasette bazen beklentilerimize uygun durumlar çıkmıyor ve bir yol ayrımına gelmek durumunda kalıyorsunuz. Ben de 2002 yılında girmiş olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ayrılmak zorunda kaldım. Bu asla ve asla şahsi sebeplerden değildir. Şahsi beklentilerden değildi. Çünkü biz sizlerinde sayesinde siyasette görülebilecek makamların çoğuna oturduk. Oturmadığımız koltuklara da bütün Türkiye tarafından layık görüldük. Bu siyasetti için en büyük onurdur. Siyasette bundan öte beklediğimiz bir şey yok. Bu istifamızın ardında bir şahsilik bir kişisellik arayanlar boşuna arıyorlar. Biz niye ayrıldık. Bunu yazılı gerekçemde de ifade ettim. Biz, ülkemizin temel meseleleri konusunda görüş ayrılığına düştük parti yönetimiyle. Bu şekilde devam etmemizin hem parti açısından hem de benim inandığım ilkeler açısından mümkün olmadığını gördük ve dolayısıyla gayet nazikane bir şekilde konuşarak buna bir nokta koymak durumunda kaldık.'

YOL AY

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title