Haberler

Bakan Çiçek'ten Ysk'ya Veda Ziyareti

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 22 Temmuz'da Yapılacak Seçimlerin Mevsimsel Sorunlara Yol Açacağına İlişkin İddialara Katılmadığını Belirterek, "Türkiye'de Her Mevsimde Seçim Yapılabilir. Bizim İnsanımız 4-5 Yılda Vatandaşlık Görevini Seve Seve Yapar" Dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerin mevsimsel sorunlara yol açacağına ilişkin iddialara katılmadığını belirterek, "Türkiye'de her mevsimde seçim yapılabilir. Bizim insanımız 4-5 yılda vatandaşlık görevini seve seve yapar" dedi.

Bakan Çiçek, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın'a veda ziyaretinde bulundu. Çiçek, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Çiçek, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerin tatil dönemine denk gelmesi nedeniyle sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin bir soruya, "Türkiye'de her mevsimde seçim yapılabilir. 1984 yılından beri mahalli idari seçimleri Mart'ta yapılıyor. Mart ayı kar, kış ayıdır. 'Seçim olur mu?' diye o zaman da tartışmalar olmuştur. Sonra Aralık ayında seçim yapıldı.

Türkiye'de kışın en şiddetli ayları Aralık aylarıdır. Dolayısıyla Türkiye'de her mevsimde seçimlerin yapılabileceği görülmüştür" şeklinde cevap verdi.

Türkiye'nin bir an önce seçime gitmesinde yarar olduğunu kaydeden Çiçek, seçimlerin belirsizliği de ortadan kaldıracağını vurguladı. "Türkiye, bir an önce seçimleri yapmalı" diyen Çiçek, seçim kararını tartışmanın anlamsız olduğunu da vurguladı. Seçimlerin yaz ayında yapılmasının katılım ve temsilde adalet konusunda sıkıntı meydana getirip getirmeyeceğine ilişkin bir soruya ise Çiçek, şu cevabı verdi:

"Hiçbir sakınca olacağı kanaatinde değilim. Türkiye'de vatandaşlık bilinci üst safhadadır. Aksi takdirde kendi vatandaşımıza haksızlık etmiş oluruz. 'Vatandaşımız tatildedir, gelemez' demek suretiyle, o insanlara da haksızlık etmiş oluruz. Bizim insanımız 4-5 yılda vatandaşlık görevini seve seve yapar."

Çiçek, Anayasa gereği seçim kararı alındıktan sonra 5 gün içerisinde üç bakanın görevden ayrılmaları gerektiğini hatırlatarak, "Bu üç bakandan biri de benim. Veda ziyaretleri yapıyorum. Bu ziyaretin maksadı budur. Yoksa YSK'ya seçimle ilgili gelmedim" diye konuştu.

Çiçek, 'Sizden sonra kim Adalet Bakanı olur?' sorusuna ise, "Onu bilemiyorum. Sayın Başbakan'ın takdiridir" karşılığını verdi.

(YZE-DA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title