Haberler

Milli motosikletçi Asrın Rodi Pak, dünya şampiyonluğunu hedefliyor

Güncelleme:

Gelecek hafta İspanya Superbike Şampiyonası'nda piste çıkacak olan milli motosikletçi Asrın Rodi Pak, dünya şampiyonasında kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Milli motosikletçi Asrın Rodi Pak, gelecek hafta gerçekleşecek olan İspanya Superbike Şampiyonası'nda şampiyonluğu hedefliyor. İspanya'da 12-13 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 5. ve 6. ayak yarışları için çalışmalarını sürdüren Pak, İspanya Superbike Şampiyonası'nda podyum görmek istiyor.

ASIL HEDEFİM BİRİNCİ OLMAK

Yarışların ilk 4 ayağının yapılmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Park, geçen yıla göre çok daha güçlü bir başlangıç yapıldığını belirterek, şu sözlerle hedefini ortaya koydu: "Hedefim birinciyle aramdaki farkı azaltmak. Ama asıl hedef tabii ki podyuma çıkmak ve birinciliği elde etmek. Bunun için de çok sıkı çalışıyoruz. Yurt dışında Türk bayrağını dalgalandırmak, İstiklal Marşı'nı okutmak benim için çok büyük bir gurur. İspanya benim için bir basamak ancak asıl hedefim Dünya Superbike Şampiyonası'nda birinci olabilmek. Buraya çıkabilmem için de İspanya'da güzel birincilikler elde etmem gerekiyor."

PAK'IN İDOLÜ: KENAN SOFUOĞLU

Kenan Sofuoğlu'nun da kendisi için önemine de değinen Pak, "O olmasaydı motosiklet benim için hayal olurdu. Bizi buralara getiren, bu kadar emek verip yarıştıran Kenan Sofuoğlu'dur. Özellikle yurt dışında Kenan Sofuoğlu çok büyük bir imaj. Takımlar onun ismini duyduğunda her şey değişiyor. Birden sizinle ilgilenmeye başlıyorlar. O yüzden Kenan ağabey hepimiz için çok önemli. Aynı zamanda çok büyük bir idol. 5 kez dünya şampiyonu olmuş birinin yanında olmak gurur verici." diye konuştu.

SOFUOĞLU'NUN DESTEĞİ İLE GEÇİŞ YAPMIŞTI

Henüz 4 yaşında başladığı motokros yarışlarında 10 kez Türkiye şampiyonu olan Asrın Rodi Pak, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun da desteğiyle 2016'da pist yarışlarına geçiş yaptı. Pak, bu süreçte Dünya Motokros Şampiyonası'na katılan ilk Türk sporcu ünvanını elde etti. Pist yarışlarına geçiş yaptıktan sonra birçok başarı elde eden Pak, 2018'de ilk kez 1000cc'de İsviçre Superbike Şampiyonası'nda yarıştı.

Burada katıldığı 5 yarışın 3'ünde birincilik elde eden, ikisinde de podyuma çıkan Pak, 2019'da ise Yamaha Stratos Takımı ile İspanya Superbike Şampiyonası'na katıldı.

Kaynak: AA / Sportradar

Kenan Sofuoğlu İspanya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title