Haberler

MHK Başkanı Serdar Tatlı: VAR sadece bir opsiyondur, son karar yine hakemindir

Güncelleme:

Futbolda tartışma yaratan VAR sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan MHK Başkanı Serdar Tatlı, "VAR sahadaki hakemin kararını etkileyemez. Hakem için sadece bir opsiyondur. Hakem kararında şüpheye düşerse yeniden pozisyona bakabilir. Nihai karar hakemindir" dedi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı, TRT Spor'da yayınlanan "Stadyum" programının canlı yayın konuğu olan Ersin Düzen'in soruları yanıtladı.

Futbolda son dönemin en çok tartışılan uygulaması VAR hakkında açıklamalarda bulunan Tatlı, "VAR sahadaki hakemin kararını etkileyemez. Nihai karar hakemindir. VAR sadece yardımcı olmak için vardır. VAR protokolünde maçın seyrini değiştirebilecek kanıt varsa devreye giriyor" dedi.

"VAR HAKEM İÇİN BİR OPSİYONDUR"

MHK Başkanı, VAR sisteminin sadece hakeme opsiyon tanıdığını vurgulayarak, "Hakem, VAR'dan pozisyon talep edebilir. Hakem kararında şüpheye düşerse yeniden pozisyona bakabilir. İncelemeyi hakem başlatır" diye konuştu.

"TURKISH VAR SÖZÜ NEREDEN ÇIKTI"

Eleştirilere tepki gösteren Serdar Tatlı, "Turkish VAR diye bir söz çıkarıldı. Kim, ne amaçla çıkardı bilmiyorum. Bugün bütün ülkelerde VAR sistemi tartışılıyor. Ben kamuoyunun VAR sistemi hakkında güncel bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Merkez Hakem Kurulu Serdar Tatlı Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (4)

izleyici:

opsiyon ne demek la? O sistem niye koyuldu. Herifin göremediği şeyleri görsün diye değil mi? görmek istemezse görmez diyorsun tebrik ederim.

4
0
yanıtYanıtla
Köylü:

Güldürmeyin bu milleti kendinize.

3
0
yanıtYanıtla
Ferhat:

Dünya klasmanında Türk futbolu sizin yüzünüzden bu durumda, hâlâ konuşacak yüzünüzde var ya Helâl olsun

1
0
yanıtYanıtla
akıl:

futbol politikadır , bırakın arkadaşlar bu boş işleri. Faydalı işlere verin kendinizi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title