Haberler

Mağdur olan binlerce Thodex üyesinin kimlik bilgileri ve fotoğrafları ifşa edildi

Güncelleme:

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolar dolandırdıktan sonra kayıplara karıştı. Yaklaşık 391 bin kişinin mağdur olduğu olayda sisteme abone olan binlerce kişinin kimlik bilgilerinin de paylaşıldığı ortaya çıktı.

Kripto para platformu Thodex'in işlemlerine ara vermesi ve kurucusu Faruk Fatih Özer'in 21 Nisan Çarşamba günü İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtığının belirlenmesinin ardından mağdur olan 391 bin kişiyi üzecek bir gelişme daha yaşandı.

HalkTV'nin haberine göre; Thodex platformuna abone olan binlerce kişinin güvenlik amacıyla yüklediği kimliğiyle beraber olan fotoğrafların ifşa olduğu ortaya çıktı. Fotoğrafta, platforma abone olan kişilerin, TC kimlik numaraları dahil tüm kimlik bilgileri gözüküyor. 2 milyar dolandırılan 391 bin kişinin kişisel bilgileri şu an internet ortamında serbestçe dolanması ciddi bir tehlike olarak görülüyor.

Mağdur olan binlerce Thodex üyesinin kimlik bilgileri ve fotoğrafları ifşa edildi

ARAMADA BİLGİSAYARLARA EL KONULDU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca kripto para borsası Thodex hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, 2 milyar dolarlık kripto parayla yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer kurduğu şirketin genel merkezinde polis tarafından arama yapıldı. Aramanın ardından şirketteki bilgisayarlara el konuldu. Şirket ofisinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen arama yaklaşık 5 saat sürdü.

Mağdur olan binlerce Thodex üyesinin kimlik bilgileri ve fotoğrafları ifşa edildi

"BU KAÇIŞ STRATEJİSİNE BENZİYOR"

Bir sosyal medya kullanıcısı ise attığı tweette günler öncesinde dolandırıcılığı tahmin ettiği ortaya çıktı. Söz konusu tweette kullanıcı şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türk borsası Thodex'i inceliyor musunuz? Dogecoin'i yüzde 30 piyasa fiyatının altında satıyorlar ve onları geri almaya çalıştığınızda paraları alıkoyuyorlar. Bir kaçış stratejisine benziyor mu? Bütün bunlar Dogecoin pompasına denk geliyor mu? 24 saat içinde 500 milyon doların üzerinde Dogecoin ticareti yaptılar" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

MASAK ŞİRKETİN HESAPLARINA BLOKE KOYDU

MASAK ise dün itibarıyla harekete geçmişti. Thodex firmasının Türkiye'deki finansal kuruluşlarda bulunan tüm hesaplarına bloke konuldu.

THODEX'İN KURUCUSU: KAÇMADIM, GERİ DÖNECEĞİM

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Twitter'dan yaptığı açıklama ile iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Birkaç gün içinde Türkiye'ye geri dönüş yapacağını söyledi.

MAĞDUR VE ŞİRKET ÇALIŞANLARININ İFADESİ ALINIYOR

Mağdur ve şirket çalışanlarının ifadelerine İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğünde devam ediliyor. Şu ana kadar gözaltına alınan bulunmuyor.

MAĞDURLAR BİR BİR ŞİKAYETÇİ OLUYOR

Thodex'in işleme kapanmasının ardından mağdurlardan bir çoğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yüzbinlerce lirasını kaptıran mağdurlar, 19 Nisan'dan itibaren paralarını çekemediklerini ifade ettiler.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Faruk Fatih Özer Thodex Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

tufan celik:

Birşey dikkatimi çekiyor!! Bu ve benzeri saadet zincirinden itibaren .Daha öncesi de vardır tabi ki .insanlar bedavadan para kazanacağım derken para kaybediyor.Onun için acımıyorum Beter olun açgözler.

82
16
yanıtYanıtla
FAKIR VATANDAS:

2021 yılında intihar vakaları ve evsizler sayısı artar.Allah sonumuzu hayr etsin.Fitre ve zekatlarınızı vermeyi unutmayın. Allah kuluna yeter.

21
8
yanıtYanıtla
songül zeybekgil:

Bu ülkenin temel sorunu eğitimsizlik !

21
1
yanıtYanıtla
Pasha Fencer:

Sistemi bilmeden boş boş yorum yapmayın. Saadet zinciriyle alakası yok. Kripto para al sat işlemi yapılıyor sitede. Siz keşke bitcoin alsaydım derken zaten adamlar bitcoin al sat yapıyordu.

7
14
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title