Haberler
Güncelleme:

Led Zeppelin Grubunun Solisti Yıllar Sonra İtiraf Etti: Orhan Gencebay'ın Ritim ve Alt Yapısını Kullandık

Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülüne layık görülen Led Zeppelin grubunun bir üyesi verdiği röportajda Orhan Gencebay'a hayran olduklarını ve kendi şarkılarını yaparken Türk müziğinden ilham aldıklarını açıkladı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (7)

Hakkaniyet:

Bir kere ritim uyusmazligi var. Bati müzigi ile arabesk asla bagdasmaz. Taktlari degisik. Bu asparagas haberi kim yazdi ise kafasindan uydurmus.

0
14
yanıtYanıtla
moonwalk101:

yalan haber falan değil kardeşim Orhan Gencebay''da itieaf etti programda ne asparagası orda delil var hala ezme derdindesin. !

yanıt2
yanıt1
ANGARA BEBESİ:

Oda zamanında Kahire Radyosu tarafından çıkarılan plaklardan almıştı, oh na ala mualla. . . Ben yürüttüm onlarda benden yürüttü. . . Çal koçum çal Batsın bu dünya çal. . .

4
10
yanıtYanıtla
METİN MERT:

Mükemmel bir yorum. Bizim arabesk şarkılar Mısır''dan çalınmadır. Bunu herkes bilir Mualla bile. Çok doğru bir yorum olmuş.

yanıt4
yanıt7
Osman Eren:

Eserleri dünyanın sayılı orkestralarında ve müzik akademilerinde, Berlin Filarmoni''de, Werner Muller''de, Hamburg müzik akademisinde, Ferd Cleyn''de incelenen, dünyaca ünlü üniversitelerde ve İTÜ başta olmak üzere Türkiye''nin tüm konservatuvarlarında müziği üzerine tezler yazılan ve müziğindeki girift yapı çözülemeyen adama arabeskçi deyip zamanında en büyük düşmanı TRT ve çevresi bile çalıntı şarkı arayıp bulamamışken bir kaç dallamanın yorumlarına bak. Bu ülkede emeğe saygı yok ki zaten.

11
0
yanıtYanıtla
Emin:

müziğin ilahıymış ilahınız batsın. batıyordaa.

1
6
yanıtYanıtla
Ralf:

keşke bir kaynak da olsaydı. şu haliyle hiçbir haber değeri taşımamakta.

2
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title