Haberler

Kültür ve sanat merkezlerine ücretsiz Güvenli Turizm Sertifikası

Güncelleme:

RoyalCert Türkiye, kültür ve turizm organizasyonlarına ev sahipliği yapan işletmelere talep etmeleri halinde herhangi bir ücret talep etmeden Güvenli Turizm Sertifikası verecek.

RoyalCert Türkiye, kültür ve turizm organizasyonlarına ev sahipliği yapan işletmelere talep etmeleri halinde herhangi bir ücret talep etmeden Güvenli Turizm Sertifikası verecek.

Bostancı Gösteri Merkezi'nde bugün ve yarın gerçekleştirilecek Cem Yılmaz gösterileri önce RoyalCert Türkiye tarafından Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı kapsamında denetimler gerçekleştirildi. Merkez, denetimler kapsamında Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazandı.

Söz konusu uygulama başladıktan sonra kültür ve sanat merkezleri arasında bu belgeyi alan ilk işletmenin Bostancı Gösteri Merkezi olduğu bildirildi.

RoyalCert Türkiye tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca belirlenen 10 kriter baz alınarak verilen belgenin, otel restoran ve tur araçlarında olduğu gibi kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan işletmelerde de yaygınlaşası bekleniyor.

"Programa kültür ve sanat merkezleri de dahil edildi"

Denetimler sırasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan RoyalCert Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Namlı, koronavirüs salgını henüz Çin'de ortaya çıkmışken ve Türkiye'de vaka tespit edilmemişken Sağlık Bakanlığı'nın hızla aksiyon aldığını ve Bilim Kurulu'nun oluşturulduğunu belirterek, bu alanda bakanlığın başarılı çalışmalarından bahsetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da hızlı hareket ederek kısa zamanda Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'nı uygulamaya aldığını dile getiren Namlı, "İspanya bizden 1-2 ay sonra başlayabildi. Bakanlığımız çok hızlı hareket etti." dedi.

Namlı, önce otel ve restoranlarda başlayan programa sonrasında tur ve transfer araçlarının dahil edildiğini kaydederek, "Geçtiğimiz günlerde kültür ve sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapan tesisler için de Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı yürürlüğe girdi. Şu anda içinde bulunduğumuz Bostancı Gösteri Merkezi, Güvenli Turizm Sertifikası'nı almaya hak kazanan kendi alanındaki ilk tesis oldu." açıklamasında bulundu.

"Kültür ve sanat etkinlik tesislerini ücretsiz sertifikalandıracağız"

Alphan Namlı, bakanlık tarafından kültür ve sanat tesisleri için hazırlanan sertifikasyon programı kapsamında işletmeleri 10 başlıktan oluşan kriterleri baz alarak denetlediklerini söyledi.

Namlı, "Seyircinin tesise girişinden çıkışına kadar lavabolar, mutfaklar ve sahne gibi tüm alanlarda söz konusu kriterleri dikkate alarak denetim gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Burada da maske ve mesafe başta olmak üzere her türlü tedbirin alındığını, kapasitenin 2 bin 500'den yarıya indirildiğini, koltukların "bir dolu bir boş" şeklinde dizayn edildiğini anlatan Namlı, konukların içinin rahat olması gerektiğini bildirdi.

Namlı, "Program uygulamaya geçtikten sonra kültür ve sanat tesislerinden yoğun bir Güvenli Turizm Sertifikası talebi almaya başladık. Biz de şirket olarak tüm kültür ve sanat tesislerinin sertifikalandırılmasında hizmet vereceğiz. Herhangi bir ücret talep etmeksizin tiyatro, kültür ve sanat etkinlikleri yapan tesislerimizi sertifikalandıracağız." ifadelerini kullandı.

"Ziyaretçilerimizin için rahat olsun"

Bostancı Gösteri Merkezi İşletme Müdür Ali Savaş Celasun ise ziyaretçilerin daha güvenilir şekilde etkinlikleri takip etmesi için bu sertifikayı almak için başvurduklarını söyledi.

Celasun, "Kovid-19 kuralları konusunda biz tüm önlemleri alıyoruz ancak bu tedbirlerin sertifika ile tescil edilmesi bizim için önemli. Ziyaretçilerimizin etkinlikleri içleri rahat bir şekilde takip etmesini istiyoruz. Bu belgenin merkezimize katacağı değer çok önemli." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bostancı Gösteri Merkezi Türkiye Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title