Haberler

HAK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması: 'Yüksek maaş başka krizleri getirir mi?' sorusunu herkesin sorması gerekiyor

Güncelleme:

Asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmelerde bulunan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin işletmelere teşvik sağlaması gerektiğini belirterek, "Yüksek asgari ücretle ile biz 'Acaba, başka krizleri de beraberinde getirir miyiz?' sorusunu herkesin sorması gerekiyor. Hükümetimiz, işletmelere yeni yükler gelmemesi için; bir kısım teşvikleri, indirimleri ve bir kısım kolaylıkları sağlaması gerekiyor." dedi.

Çanakkale'de HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından düzenlenen 'Çalışma hayatında ve sendikal hayatta kadın' eğitimlerine katılan HAK- İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, burada yaptığı konuşmada asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"6,5 MİLYON İNSANIN GEÇİM ÜCRETİNİ BELİRLİYORUZ"

Milyonlarca asgari ücretlinin yeni yılda beklediği zamlarla ilgili açıklamada bulunan Başkan Arslan, "Asgari ücret batıda bir geçim ücreti değildir. Batıda bir kriterdir, bu ücret en az olandır. Fakat bizim ülkemizde asgari ücret başka bir şeydir. İspanya'da çalışanların yüzde 1'i asgari ücretli çalışanken, Türkiye'deki tablo asgari ücretle çalışanların oranı toplam çalışanlara göre yüzde 42'dir. Bu da yaklaşık 6,5 milyon insan demektir. Bu insanların ücretleri asgari ücret değildir. Bunların ücretleri geçim ücretidir. Dolayısıyla biz Türkiye'de asgari ücreti belirleyemiyoruz. Biz, Türkiye'de 6,5 milyon insanın geçim ücretini belirliyoruz. O yüzden kriterlerimizi batıdaki ülkelerin kriterleri gibi görmememiz gerekiyor. O zaman 6,5 milyon insanın ücretini belirlerken, geniş bir katılımla bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor." dedi.

"YÜKSEK ASGARİ ÜCRETLE BAŞKA KRİZLER GELİR Mİ?"

Hükümetin işletmelere teşvik sağlaması gerektiğini belirten Arslan, "Aslında asgari ücret özel sektörü ilgilendiriyor. Çalışanların büyük çoğunluğu neden hükümetten bir şeyler bekliyor? Yüksek asgari ücretle ile 'Acaba, başka krizleri de beraberinde getirir miyiz?' sorusunu herkesin sorması gerekiyor. Hükümetimiz, işletmelere yeni yükler gelmemesi için; bir kısım teşvikleri, indirimleri ve bir kısım kolaylıkları sağlaması gerekiyor. Zor bir süreçten geçiyoruz, farkında olan hükümetimizin ve sayın bakanın bu anlamda adımlar atmasını bekliyoruz. Tabii ki sadece çalışanlar için değil, iş bekleyen insanların da istihdama kazandırılması konusundaki teşvikleri de dikkate almak gerektiğinin altını çiziyorum" ifadelerini kullandı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

Kobra Murat :

Asgari ucretli de 2023e kadar sadece hosaf icsin. Sonra bir sahlanacagiz, bir sahlanacagiz... yetkiyi verdiginiz gundekinin belki 10 misli 40 misli :)) Ha zenginler, milletvekilleri onlar diledigini yiyebilir :))

78
16
yanıtYanıtla
Gurbetci :

Istanbul sahlandi hatta ucusa gecti sira Turkiyeye gelgi Cumhuriyet tarihinde chp nin sahlandirdigi bir sey varmi Onunuzde ornegi var imamoglu nun bir yatirimi bir projesi varmi

yanıt0
yanıt1
TANER YILDIZ:

1 seneyi geçti bu sendikaya üye olalı. sendikadan kuruş para alamadık. siz siz olun bağlı bulunduğunuz sendikadan ayrılmayın. bütün işçiler tek sendika altında toplanın

36
4
yanıtYanıtla
MAVİ.blue. YEŞİL.:

asgari ücretde olması gereken şuanki şartlarda hakkaniyetli rakam net enaz 5000 tl olması gerekir.

11
1
yanıtYanıtla
Abdullah Kaya:

İŞÇİ KESİMİNE DEĞİLDE HÜKÜMET ADINA KONUŞMUŞ MAHMUT BEY BU ADAM SENDİKACIYDI DİMİ UTANMIYORDA..

6
1
yanıtYanıtla
Kemal Y:

Hayata ne kadar katkıda bulunursan hayattan o kadar katkı sağlarsın. Asgari ücretin artması başka sorunlar getirir. Bu ülkenin sorunu üretimin olmaması. Maliyet arttıkça ihracat şansı azalır. Ülkeye döviz giremez. Aynı olayları yıllardır yaşarız. Bir düşünün, karşınızdaki insan en az 3 dil biliyorsa sizin şansınız ne kadar olabilir? O yüzden hükümetin işvereni desteklemesi lazım. Zengini batırınca o kadar kişiyi kim istihdam edecek? 11 milyon 84 milyona bakamaz

1
1
yanıtYanıtla
Cemalettin Öcal:

Neyin kafası bu ne yaşıyorsun sen...zengini batırmak ne alaka zengin bu zamalarla zaten Edeceği karı etti.malı değerlendi.senin mantığında diyorsun ki asgari ücretli açlığa mahkum olsun.tovbe yarabbi .ulan asgari ücretle çalışanlar bu ülkede en ağır işi yapanlar.en cok saat çalışmalar.kimi eğitimde sizi ezer geçer.bilgili insanlar.hepsi mi ilkokulu bunların sanıyorsunuz..elli sınava girdim hepsini neredeyse kazandım sonuç torpilden elendik.kac kişi var böyle.gala zenginin derdinde adam.

yanıt0
yanıt0
Cemalettin Öcal:

Sendikaya bak işçi emekçi tarafı sorsan adam açıkça işveren tarafında..gelen zamlarla işçi ezildi iyice demiyorda yazık işveren lamburcuniden inerde audiye Neye biner mazallah.kafaya bak.ve birde bunlara üye olanlar var tabi.kimi mecburi kimi sevrek.

1
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ILK ÖNCE BIZIM ISCIMIZ VE MEMURUMUZ BILINCLENMELI GERCEK SENDIKANIN NE OLDUGU SENDIKALAR ARASINDAKI FARKI ÖGRENMELILER BIR ÜLKEDE TOPLU SÖZLESME GÖRÜSMELERINDE ISCI MEMUR TARAFINI TEMSIL EDENLER AZINLIKTAYSA ORADA ISTENILEN SONUC ALINMAZ PAZARLIKLARDA ADET YERINI BULSUN DERCESINE GÖSTERMELIK OLUR BEN ALMANYADA 21 YIL ISCI TEMSILCILIGI YAPTIM BURDA BILE SENDIKANIN BASINDA VE YÖNETIMINDEKILER SENDIKANIN VE ISVERENIN SEMINER ADI ALTINDA BELES AGIRLAMA TATIL GIBI NIMETLERINDEN YARARLANIRLAR:

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title