Haberler

Moonbirds NFT Sahipleri için Yeni Dönem Yuga Labs Yönetiminde Başladı

Güncelleme:

Yuga Labs'ın yönetimindeki Moonbirds koleksiyonu, sahiplerinin ticari haklarını geri kazanmalarını sağlayan bir değişikliğe imza attı. Bu, koleksiyonun daha önce uyguladığı ve tüm eserleri kamusal alana açan CC0 lisansından büyük bir geri adım anlamına geliyor. Değişiklik, sahiplerin eserler üzerindeki kontrolünü artırarak, koleksiyonun piyasada daha rekabetçi bir pozisyon almasını hedefliyor.

Moonbirds koleksiyonu, Yuga Labs'ın yönetimi altında radikal bir değişime imza atarak NFT sahiplerinin ticari haklarını geri kazanmalarını sağladı. Bu yeni politika, koleksiyonun daha önce uyguladığı ve tüm eserleri kamusal alana açan CC0 lisansından büyük bir geri adım anlamına geliyor. Değişiklik, sahiplerin eserler üzerindeki kontrolünü artırarak, koleksiyonun piyasada daha rekabetçi bir pozisyon almasını hedefliyor.

Moonbirds Ticari Haklarını Sahiplerine İade Ediyor

Moonbirds NFT koleksiyonu, büyük Web3 şirketi Yuga Labs tarafından satın alındıktan yaklaşık iki ay sonra, sahiplerinin ticari haklarını yeniden uygulamaya karar verdi. Bu adım, koleksiyonun daha önce aldığı ve eserlerin kamuya açık kullanımına olanak tanıyan Creative Commons CC0 lisansından geri dönüş anlamına geliyor.

X (eski adıyla Twitter) platformunda yapılan açıklamaya göre Moonbirds sahipleri artık eserlerini ticarileştirebilecek. Açıklamada, "Artık Moonbirds, Mythics koleksiyonuna katılarak ticari haklara sahip olacak. CC0 döneminde yapılanlar için bir sorun yok, ancak bundan sonra ticarileştirme yapabilmek için bir Moonbird sahibi olmanız gerekecek" denildi.

2022 yılında telif hakkı politikasını değiştirdiğinde, birçok sahibi şaşırtan Moonbirds, bu değişiklikle bir önceki iş modeline dönüş yapıyor. Bu değişiklik, Moonbirds'ün yaratıcısı Proof'un, Yuga Labs tarafından satın alındığı Şubat ayı ile aynı zamana denk geliyor. Yuga Labs, Bored Ape Yacht Club'ın yaratıcısı ve CryptoPunks'ın haklarının sahibi olarak biliniyor.

Satın alım sonrasında eski Yuga Labs CEO'su Daniel Alegre, "Blok zincirinde sanat, kültür ve toplumu desteklemek adına Proof'un Yuga ekosistemine katılmasından büyük heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Moonbirds, işlem hacmi olarak Bored Apes veya CryptoPunks kadar büyük olmamakla birlikte, piyasadaki en popüler NFT koleksiyonlarından biri olarak kalmaya devam ediyor.

Son olarak Yuga Labs, geçtiğimiz günlerde yapılan bir duyuru ile yeniden yapılanmaya gittiğini ve bu sürecin personel sayısında azalmayı da içereceğini açıkladı. 2022'de zirve yapan NFT işlem hacimlerinin düşmesi ve piyasadaki rekabetin artmasıyla birlikte, telif ücretleri de düşüş gösterdi.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Kripto Yatırım Kripto Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title