Haberler

Güneydoğu'da Verimliliği Artıracak Projeler Desteklenecek

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, tarıma ve sanayiye dayalı verimliliği artıracak projeleri destekleyeceklerini, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları içine alan bütünleyici bir proje başlatacaklarını bildirdi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, tarıma ve sanayiye dayalı verimliliği artıracak projeleri destekleyeceklerini, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları içine alan bütünleyici bir proje başlatacaklarını bildirdi.

Açıkgöz, Şanlıurfa'da bir otelde düzenlenen "GAP Bölgesinde Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği" projesinin açılışında yaptığı konuşmada, bölgede tarımdan sanayiye, turizmden altyapıya kadar birçok alandaki yatırımlara destek verdiklerini söyledi.

Bölge illerinin ekonomik potansiyelini artıracak projelere öncelik verdiklerini belirten Açıkgöz, yatırımlarda maksimum verimliliğin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Güneydoğu'da tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Açıkgöz, şöyle devam etti:

"Bu projeyle toprak, su, enerji ve sermaye gibi kaynakların etkin kullanılmasıyla ilgili bölgenin rekabet edebilirliğini artırmayı hedefledik. Proje kapsamında ilk olarak mevcut durum tespitini yaparak, çalışma stratejisini ortaya koyacağız. Özellikle model projeler geliştirerek, pilot alanlarda uygulamalar yaparak bu çalışmalarımızı yaygınlaştırmaya gayret edeceğiz. Kurumsal bir kapasite oluşturmak için de çalışmalarımız olacak. Kaynak verimliliğiyle birlikte iklim değişikliği, çevre, sosyal ve ekonomik doku gibi konuları da ele alarak değerlendireceğiz. Bugün özellikle ürün seçimi ve değerler ile alanda yapılan çalışmaları değerlendirmiş olacağız."

GAP'ın yürüttüğü projelerin birçoğunda hedefin kaynak verimliliği olduğunu vurgulayan Açıkgöz, "Tarıma ve sanayiye dayalı verimliliği artıracak projeleri destekleyeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları içine alan bütünleyici bir projeyi başlatıyoruz. Özellikle tarıma ve sanayiye odaklanmış olacağız. Burada verimliliği artırmaya yönelik her türlü tedbiri almaya yönelik stratejiler belirleyeceğiz. Daha sonra ise uygulamaya dönük çalışmalarımız olacak." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Açıkgöz Şanlıurfa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title