Haberler

Zonguldak: Zonguldak'ta Etkili Sağanak Yağış ve Fırtına

Zonguldak'ta Etkili Sağanak Yağış ve Şiddetli Fırtına Nedeniyle Bir Yük Gemisinin Sancağındaki Türk Bayrağı Yırtılırken, Karadeniz'in Azgın Dalgalarının Boyu da 10 Metreye Ulaştı.

Zonguldak'ta etkili sağanak yağış ve şiddetli fırtına nedeniyle bir yük gemisinin sancağındaki Türk bayrağı yırtılırken, Karadeniz'in azgın dalgalarının boyu da 10 metreye ulaştı.

Zonguldak'ta etkili yağış, şiddetli fırtına ve azgın dalgalar nedeniyle Ro-Ro seferleri yapan yük gemileri zorunlu olarak seferlerine ara vererek Zonguldak Limanı'na demirlerken, balıkçı tekneleri de limana sığındı. Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde bulunan OYAK grubuna ait Ereğli Demirçelik Fabrikaları ile Zonguldak arasında kömür ve hammadde seferleri yapan Erdeniz isimli geminin Türk bayrağı, şiddetli fırtınadan yırtıldı. Gemi personeli tarafından fark edilmesinin ardından kısa sürede değiştirilen yırtık ve deforme olmuş bayrağın yerine yeni Türk bayrağı göndere çekildi.

Karadeniz'in Zonguldak sahillerinde kayalıklara ve dalga kırana vuran dalgaların boyu zaman, zaman 10 metreye ulaştı. Liman caddesi ve Liman arkası mevkiindeki bulunan dalgakıranların önünde girdaplar oluşturaran dalgaların, dalga kıranları da aştığı gözlendi. Dev dalgaları görüntülemek isteyen gazeteciler ile dalgaları izlemeye çalışan bir kişide azgın dalgalara yakalanma tehlikesi yaşadı. Koşarak kaçan gazeteciler ve bir vatandaş, dalgalara yakalanmaktan güçlükle kurtuldu.

Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın 5-7 kuvveti arasında estiğini ve pazar sabahı saat 06.00'ya kadar şiddetli fırtınanın sürmesini beklediklerini kaydederek, vatandaşları ve balıkçıları uyardı. Ayrıca denizde dalga boyunun 2.5 ila 3.5 metre arasında olduğu tahmin edildiğini kaydeden yetkililer, dalgakıran ve kayalıklara çarpan dalgaların boyunun 7-10 metreye kadar yükselebildiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title