Haberler

Zonguldak'ta İş Hanında Yangın Çıktı!

Güncelleme:

Zonguldak'ta, 6 katlıbir iş hanında çıkan yangında, binada mahsur kalan 7 kişi, itfaiye tarafından çıkartıldı.

Zonguldak'ta, özel bir dershanenin de bulunduğu 6 katlı iş hanında yangın merdiveni boşluğuna atılan sigara izmaritinin karton ve kağıt parçalarını tutuşturması sonucu çıktığı iddia edilen yangında binada mahsur kalan 7 kişi, itfaiye tarafından çıkartıldı. Polis, kurtarma çalışması sırasında çevrede toplanan kalabalığı uzaklaştırmakta güçlük çekti.

Kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da bulunan 'Ay Plaza' adlı işhanında saat 13.00 sıralarında binanın içinde bulunan yangın merdiveni boşluğundan dumanlar yükselmeye başladı. Dumanların binayı sarmasıyla büyük bir panik oldu. 3'üncü kattaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şubesi'nde görevli 2 kişi ile 4'üncü kattaki özel bir dershanede çalışan 5 kişi binada mahsur kaldı. Binada mahsur kalanlar, pencerelere çıkarak kurtarılmayı bekledi. Bu sırada binanın çevresinde toplanan kalabalık, olup bitenleri merakla izledi. Polis, bina çevresinde güvenlik şeridi çekerek kalabalığı uzaklaştırmaya çalıştı.

MAHSUR KALAN 7 KİŞİYİ İTFAİYE ÇIKARDI

Bilgi verilmesi üzerine sevk edilen Zonguldak Belediyesi'ne bağlı İtfaiye ekipleri ise kısa sürede yangına müdahale ederek alevleri binadaki bürolara ulaşmadan söndürdü. Binanın pencerelerinde yardım bekleyen 7 kişi itfaiye aracının yangın merdiveniyle mahsur kaldıkları yerlerden çıkartıldı. Yangında dumandan etkilenen 4 kişi ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım, yangının yangın merdivenin bulunduğu kısma atılan sigara izmaritinin karton ve kağıtları tutuşturmasıyla çıktığını düşündüklerini, kesin sonucun yapılacak incelemeyle belli olacağını söyledi. Binada mahsur kalanlardan Mehmet Ok ise, yangın merdiveni boşluğunda bulunan karton ve kağıt parçalarının alev aldığını gördüğünü, yangın tüpüyle söndürmeye çalışmasına rağmen başarılı olamadığını ifade etti.

Polis, yangının çıkış nedenini bulmak için soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title