Haberler

Yine Tehdit Etti

Güncelleme:

"Eğer Böyle Devam Ederse Ülkeyi Yıkıma Uğratırız"

Telefonla devlet televizyonuna bağlanan Kaddafi, hükümet karşıtlarıyla güvenlik güçleri arasında bugün çıkan çatışmalarda en az 10 kişinin öldüğü Zaviye kenti sakinlerine seslendi.

İşte Kaddafi'nin konuşmasından satır başları:

- Protestolar uyuşturucu yüzünden yapılıyor. Bir avuç kişi bu suçları işliyor. Ama bu tür eylemlerde tamamen genç insanlar manipüle ediliyor, genç insanlar sömürülüyor.

- Bin Ladin zaten daha önce de neler yapacağını söylemiş, 20 yaşın altındaki gençleri kullanacağını söylemişti.

- İç karışıklıktan Bin Ladin sorumlu. Bu eylemlerde tamamen genç insanlar sömürülüyor. Bin Ladin daha önce de gençleri sömüreceğini söylemiş bir kişi. Neden böyle bir gençlik var.

- Aslında bizim bu boş konuşmalara harcayacak zamanımız olmamalı.

- Bizi kıskanıyorlar. Hepimiz Müslüman'ız. Hepimiz peygambere inanıyoruz. Çocuklarımızın el kaide tarafından manipüle edildiği çok açık.

- Bu süreç içinde, bütün bu eylemleri ABD'nin tetiklediği aşikar. Bu gençlerin tutuklanması lazım. Ülkenin istikrara kavuşması için evlerinizden çıkın, çocuklarınızı geri getirin. Hap ve uyuşturucu kullanıp, ellerinde silahlarla sokaklara çıkıp, etrafa ateş ediyor.

- Evlerin erkekleri sokağa çıkmaktan korkuyorsa, kadınlar çıkıp çocuklarını geri getirsin.

- Müslüman kardeşler bile bunun bir parçası olmadı çünkü el kaide ile ideolojileri çok farklı. Müslüman kardeşler Allah'a inanıyor. Müslüman Kardeşler'in ideolojileri El Kaide'den tamamen farklı.

- Tabiî ki silaha sarıldıkları anlar da oldu ama El Kaide ve ideolojisinin ne olduğunu biliyoruz.

- Teröristlerin ülkenizi sizin elinizden almasına izin vermeyin. Bu dünyada insanlara paralar teklif edildi, evler teklif edildi. Tüketici toplumlara krediler verilmedi bu şekilde şeker, domates, yağ almaları kolaylaştırıldı. Sizler bu ülkenin gelirleri olarak kendi varlıklarınıza, petrolünüze sahip çıkabilirsiniz. Sokaklara dökülen bir avuç çocuk sizi korkutmasın.

- Bütün bunlar yerel komitelerle oluşacak. Ulusal açıdan benim bir iktidarım yok. Ben bütün gücü halka verdim. Bütün gücü halka verdim.

- Öncelikle bu sokaklara dökülen çocukların ailelerine seslenmek istiyorum. Ailelerinden koparıldıktan sonra sokaklardan vurulup hastanelere kaldırılıyor. Çocuklarınızla konuşup annelerinin babalarının sözlerine itaat etmelerini söyleyin.

- Kimse ırak'taki savaştan bahsetmiyor. Tayland'da sayısı darbe oldu kimse ondan bahsetmedi. Şunu söylemek istiyorum ki benim Libya'da bir iktidarım yok. Bütün güç halk komitelerinde. Sokaklardan gördüklerimiz uluslararası terörün desteklediği şeyler.

- Felluce'de insanların neler yaptığını gördük. Bütün şehri yok ettikler. Saddam Hüseyin'in El Kaide ile bağlantısı var diye Irak'a saldırdılar.

- Bu insanlar sizin çocuklarınızı yanlış yönlendirmeye çalışıyor. Onları manipüle ediyorlar. Onların amaçları burayı da yok etmek. Kutsal savaştan bahsediyorlar ama her yeri yakıp yıkarak nasıl yapacak.

- Her yerde silahlar satılıyor. Eğer istediğniz buysa eğer böyle bir ülke görmek istiyorsanız size iyi şanslar. Görüyorım ki olan bitenden çok mutlusun. Bunu anlayamıyorm.

- Bir kez daha söylüyorum. Çocuklarınızı geri çağırın ve biz onları rehabilite edelim. Silahları onların elinden alın. Kardeşlerim kız kardeşlerim sizin sorumluluklarınız var. aydınlar, siz bu gençlere neler olduğunu sorgulayın.

- Zaviye bütün aşiretlerin anasıdır. Lütfen beni hayal kırıklığına uğratmayın. Yoksa çok sinirleneceğim. Yüzümüzü size dönüp, ülkeyi zarara uğratacağız. Öyle bir öfkeye kapılırsak sonuçları çok kötü olacak.

- Zaviye'ye huzur diliyorum.

OĞUL KADDAFİ'DEN DÜNYAYA ÇAĞRI

Libya lideri Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam, ülkesinin kapılarının artık "tüm dünyadan" gazetecilere açık olduğunu söyledi. Libya'da geçtiğimiz hafta patlak veren halk isyanı

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title