Haberler

Yardım tırları Nizip'ten İdlib'e dualarla uğurlandı

Güncelleme:

Nizip İlçe Kaymakamlığı, Nizip Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının "Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız" kampanyasında toplanan yardımlar, dualarla İdblib'e gönderildi.

Nizip İlçe Kaymakamlığı, Nizip Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının "Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız" kampanyasında toplanan yardımlar, dualarla İdblib'e gönderildi.

Nizip Belediyesi önünde düzenlenen törende konuşan Nizip İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, İdlib'e yardım etmek için başta Nizip Belediyesi olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun el ele vererek kampanyaya destek verdiklerini söyledi.

Başlatılan yardım kampanyasının bugün yapılan yardımlarla sınırlı kalmayacağını ifade eden Kaymakam Şahin, "Nizip ilçemiz şu anda Türkiye'deki ilçeler arasında en çok Suriyeliyi misafir eden ilçe konumundadır. Suriyeli yoğunluğu olmasına rağmen Allah'a şükür bir huzur var, bir beraberlik var. Bunun yanında birçok Suriyeliye ev sahipliği yapan ilçemiz aynı zamanda Suriye'de yardım bekleyen insanlara da yardım ediyor. Ben bu konuda emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise Nizip ilçesinin her zaman olduğu gibi bugün de örnek bir çalışmayla ve hareketle başlatılan yardım kampanyasına öncülük ettiğini belirtti.

Özellikle İdlib bölgesinde bulunan Suriyelilerin içinde bulundukları duruma sessiz kalmadıklarını ve bu konuda bir yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Sarı, şunları ifade etti:

"İçişleri Bakanlığımız boyutunda başlatılmış olan yardım kampanyasına, biz de Nizip Belediyesi olarak diğer yardım kuruluşlarımızın da katkılarıyla destek verdik. Bu çalışmamızla Suriye ve İdlib'in yanında olduğumuzu gösterdik. Bugün içerisinde battaniye, giyim, gıda, giysi ve ayakkabıların bulunduğu iki tırımızı İdlib'e uğurluyoruz. Tabi yardımlarımız ve desteğimiz bununla sınırlı kalmayacak. Konu yardım olunca hemşehrilerimiz büyük bir fedakarlıkta bulunuyorlar. İlçemiz insanı 2011 yılından bu yana Suriye'de olup bitenlere habersiz ve duyarsız kalmadığı gibi bugün de üzerine düşeni yapıyor ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir."

İlçe Müftüsü Musa Çiftçi'nin okumuş olduğu duayla sona eren törenin ardından yardım malzemeleri taşıyan tırlar İdlib'e uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Nizip Belediyesi Nizip İdlib Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title