Haberler

Xiamen Limanı'ndan Avrupa'ya 3.700 Otomobil İhracatı

Güncelleme:

Çin'in güneydoğusunda yer alan Fujian eyaletinin Xiamen kentindeki Dongdu liman bölgesinde bulunan ro-ro gemisine Salı günü 3.700'den fazla otomobil yüklendi. Gemi, 24 Ocak'ta Xiamen'den Avrupa'ya gitmek üzere yola çıkacak ve böylece Xiamen Limanı'ndan tek seferde açık ara en büyük otomobil ihracatı yapılmış olacak. Xiamen Limanı son yıllarda yeni enerjili araç ihracatı için önemli bir nakliye merkezi haline geldi. Limandan 2023 yılında 85.000'i aşkın yeni enerjili araç ihraç edildi.

XİAMEN, 23 Ocak (Xinhua) -- Çin'in güneydoğusunda yer alan Fujian eyaletinin Xiamen kentindeki Dongdu liman bölgesinde bulunan ro-ro gemisine Salı günü 3.700'den fazla otomobil yüklendi.

Gemi, 24 Ocak'ta Xiamen'den Avrupa'ya gitmek üzere yola çıkacak ve böylece Xiamen Limanı'ndan tek seferde açık ara en büyük otomobil ihracatı yapılmış olacak.

Xiamen Limanı son yıllarda yeni enerjili araç ihracatı için önemli bir nakliye merkezi haline geldi. Limandan 2023 yılında 85.000'i aşkın yeni enerjili araç ihraç edildi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Xiamen Denizcilik Ulaşım Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title