Haberler

Washington Post: Türkiye, ABD'ye meydan okudu ve Rus S-400 sistemini ülkeye soktu

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler dünya basınında da geniş yankı buldu. Batı medyası S-400'lerin teslimatını Türkiye'nin ABD'ye meydan okuması olarak yorumladı.

Amerikan Washington Post gazetesi ile İngiliz BBC, Türkiye'nin S-400 alımını "açık bir meydan okuma" olarak gündeme taşıdı. Türkiye, aylar süren görüşmeler sonucunda Rusya ile vardığı S-400 savunma sistemi anlaşmasında son adımını attı.

Yapılan anlaşmanın ardından S-400 hava savunma sisteminin ilk parçaları, Ankara'ya getirildi. Ancak bu sevkiyatın gerçekleştirilmesi, Batı basınında büyük tepkiye neden oldu.

Washington Post: Türkiye, ABD'ye meydan okudu ve Rus S-400 sistemini ülkeye soktu

BU AÇIK BİR MEYDAN OKUMADIR

Türkiye'nin, Washington'ın tüm itiraz ve tehditlerine rağmen Rus S-400 savunma sistemi alımını gerçekleştirmesi, ABD ve İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı. ABD'de yayın yapan Washington Post gazetesi, Ankara'ya yapılan S-400 teslimatını gündemine taşıdı. Teslimatı, "Türkiye, NATO'nun tüm uyarılarına rağmen ABD'ye meydan okudu ve Rus S-400 sistemini ülkeye soktu" başlığıyla duyuran gazete, ABD'nin tüm yaptırım tehditlerine kulak tıkayan Türkiye'nin bu kararının açık bir meydan okuma olduğunu duyurdu.

Washington Post: Türkiye, ABD'ye meydan okudu ve Rus S-400 sistemini ülkeye soktu

TEHDİTLERE RAĞMEN SATIN ALDI

Önemli medya organlarından BBC ise, S-400 teslimatını ilk elden duyurarak "Türkiye ABD'nin F-35 tehditlerine rağmen S-400'leri satın aldı" yorumunda bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Washington Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title