Haberler

Van: Van'da 'Yatırımlarda Devlet Desteği' Konferansı

Hazine Müsteşarlığı Tarım ve Tarımsal Sanayi Daire Başkanı Mehmet Yurdal Şahin, Türkiye'de Yatırım Projelerine Yönelik Uygulanan Destek Sistemlerinin Hazine Müsteşarlığı Tarafından Yürütüldüğünü Söyledi.

Hazine Müsteşarlığı Tarım ve Tarımsal Sanayi Daire Başkanı Mehmet Yurdal Şahin, Türkiye'de yatırım projelerine yönelik uygulanan destek sistemlerinin Hazine Müsteşarlığı tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) tarafından organize edilen 'Yatırımlarda Devlet Desteği' konferansı VATSO toplantı salonunda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, konferansa az sayıda katılımcının katılmasına tepki gösterdi. Daha sonra kürsüye çıkan Mehmet Yurdal Şahin, Türkiye'de, devlet yardımı sağlayan birçok kurumun bulunduğunu söyledi. Türkiye'de yatırım projelerine yönelik uygulanan destek sistemlerinin Hazine Müsteşarlığı tarafından yürütüldüğünü de ifade eden Şahin, "Ülkemizde yapılması tasarlanan tüm sabit yatırım projelerinin verimliliğinin artırılması ve yarım maliyetinin düşürülmesi amacıyla ülke bazında Genel Teşvik Sistemi'nin uygulandığını söyledi. Hazine Müsteşarlığı yetkisinde olan 'Teşvik Belgesi Düzenlemesi Görevi'nin Hazine Müsteşarlığı ile TOBB'nin birlikte belirlenecek sanayi odalarına devredilmesi ile yatırımcılara daha kolay ulaşabilmesi ve yatırımların yerinde desteklenebilmesi hedefi devam etmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title