Haberler

Üst Düzey Irak Heyeti Yarın Ankara'ya Geliyor

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Bağdat Ziyaretinin Ardından Yarın Üst Düzey Irak Heyeti, PKK Konusunda Alınacak Somut Tedbirleri Görüşmek Üzere Ankara'ya Gelecek.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Bağdat ziyaretinin ardından yarın üst düzey Irak heyeti, PKK konusunda alınacak somut tedbirleri görüşmek üzere Ankara'ya gelecek.

Diplomasi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk yetkilileriyle yapılan görüşmeler sırasında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, PKK konusunda bu kez daha somut adımlar atacaklarını yinelerken, PKK'nın uzun yıllar Irak'ta da sıkıntı meydana getirdiğini ve 5 bin civarında Iraklı'nın bu mücadelede kaybedildiğini söyledi. Öte yandan Irak Başbakanı Nuri El Maliki, PKK'nın Irak hükümetini "boru hatlarını uçurmakla" tehdit ettiğini Türk yetkililerine bildirdi. Alınacak

tedbirler arasında örgütün lojistik ve finansal kaynaklarının kesilmesiyle örgütün elebaşılarının tutuklanarak Türkiye'ye iadesi de gündeme geldi.

Talabani, "PKK terör örgütüne mensup kişilerin iadesini dışlamıyorum" diyerek, Barzani'nin önceki açıklamalarıyla çelişse de PKK'ya yönelik ortak güvenlik operasyonlarına da kapıyı araladı.

(DS-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title