Haberler

Üniversiteli Öğrencilerden Vatso'ya Ziyaret

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi ve Genç Girişimciler Platformu üyeleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Genç Girişimciler Kurulunu ziyaret etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi ve Genç Girişimciler Platformu üyeleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Genç Girişimciler Kurulunu ziyaret etti.

Girişimciliğin geliştirilmesi, Avrupa'da eğitim olanakları ve yapılabilecek ortak projeler hakkında görüş alışverişinin bulunulduğu toplantıda Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Görsel Görmen, yapmış oldukları girişimlerle konusunda sunum yaptı.

Görsel, üniversite ve VATSO işbirliğinde çok güzel projeler yapacaklarını belirterek, bu projeler neticesinde gençlerin kentin ekonomisi, sosyal hayatı ve kültürel zenginliğine katkı sunacağını bildirdi.

Oda bünyesindeki Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi işbirliğiyle, üniversitede gençlere yönelik farklı etkinlikler planladıklarını ifade eden Görmen, "Özellikle öğrencilerin AB burslarından faydalanması ve Avrupa'da eğitim olanakları konusunda bilgilendirme seminerler gerçekleştireceğiz. Ayrıca Van AB Bilgi Merkezi işbirliğinde kısa zamanda üniversitede AB kulübü oluşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Toplantıda, otobüs duraklarına kütüphane yapılması ve gezici kütüphane projesi hazırlanması konusunda da işbirliği kararı alındı.

Toplantıya, Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Canpolat, kurul üyeleri Oğuz Yörük ve Zana Abi'nin yanı sıra YYÜ Öğrenci Konseyi ve Genç Girişimciler Platformu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title