Haberler

Tüsiad'dan AB Büyükelçilerine AB Güvencesi

AB Büyükelçilerinin Olağan Aylık Yemeğinin Konuğu Olan Tüsiad Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 'Türkiye'de, Üyelikten Başka Alternatifi Kabul Etmeyiz.

AB Büyükelçilerinin olağan aylık yemeğinin konuğu olan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Türkiye'de, üyelikten başka alternatif kabul etmeyiz. Seçimlerde iktidara hangi parti gelirse gelsin AB'ye entegrasyon sürecek" mesajını verdi.

ANKA'nın edindiği bilgiye gore, AB Dönem Başkanı Almanya'nın Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen yemeğin ana teması Türkiye'nin AB süreci oldu. Yalçındağ, Türkiye'nin AB yolundaki kararlığını vurguladığı yemek sırasında "Türkiye, imtiyazlı ortaklık, Akdeniz Birliği gibi başka alterntatifi kabul etmez" dedi.

Üyelik dışındaki alternatiflerin var olan anlaşmalara uyumlu olmadığını, bu anlaşmaların nihai hedefinin tam üyelik olduğunun altını çizen Yalçındağ, ayrıca bazı AB liderlerinin, Türkiye'nin AB sürecine ilişkin olumsuz açıklamalarının Türk halkının hissiyatı üzerindeki olumsuz etkilerinden duydukları kaygıyı da dile getirdi.

SEÇİMLER

AB tarafının 22 Temmuz'daki seçimlerin olası sonuçlarına değindiği toplantı sırasında bazı AB büyükelçileri kamuoyu yoklamalarına dayanarak Meclis'e üç partinin girmesi beklentisini dile getirirken, Yalçındağ'ın herhangi bir tahminde bulunmadığı öğrenildi. Buna karşın Yalçındağ, "İktidara hangi parti gelirse gelsin, kurulacak hükümetin AB entegrasyon sürecini sürdürecek ve aynı ekonomik politikalarını da uygulayacak" dedi.

TÜRBAN KONUSU

Yemek sırasında Yalçındağ, Türkiye'de "laiklik ve demokrasi" ilkelerinin önemini de vurguladı. Bu arada, Cumhurbaşkanının eşinin türbanlı olması konusunun da gündeme geldiği yemekte Yalçındağ'ın, tutumunu açıklamamakla birlikte bu konunun laik kesimler için çok önemli olduğu mesajını ilettiği öğrenildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title