Haberler

'Türkiye'deki Mortgage ABD'den Etkilenmez'

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'deki Mortgage Sisteminin Amerika'dan veya Başka Gelişmelerden Etkilenecek Durumda Olmadığını Söyledi.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Amerika'da Mortgage sistemi yüzünden yaşanan dalgalanmadan Türkiye'nin etkilenecek durumda olmadığını dile getirdi.

Şener, TEB Akademi Toplantısı girişinde basının sorularını yanıtladı. Mortgage'de kurumların uygun çalışmalar yaptığını dile getiren Şener, "Mortgage'ı dinamik bir şekilde takip edip adımlar atıyoruz. Öngörülere göre yeniden düzenlemeler yapılıyor" dedi.

Mortgage'ın çok uzun çalışmalar sonrasında tamamlandığını vurgulayın Şener, ABD ve Avrupa'da incelemeler yaptıklarını, hangi zaafların ortaya çıktığını, hangi avantajların yakalandığını inceleyerek düzenleme yaptıklarını kaydetti. Şener, "Bazen sistemi geç kurmak dezavantaj olabileceği gibi avantajları da vardır. Yaptığımız düzenleme sağlıklı. İkinci düzenleme ile daha mükemmel hale gelecek. Türkiye'deki sistem ABD'de veya başka gelişmelerden etkilenecek durumda değil" diye konuştu.

Basında yer alan seçim anketleriyle ilgili soruyu da yanıtlayan Şener, bu tür anketlerin eğilimleri ölçmeye yaradığını söyledi. Anketlerin yönlendirme yapmadan, isim belirtilmeden yapılması gerektiğine dikkat çeken Şener, ismin deneklere bırakılmasının daha objektif olacağını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağıyla ilgili anketlerle bir değerlendirme yapılacağını zannetmediğini dile getiren Şener, kimin cumhurbaşkanı olup olmayacağının anketlerle belirlenemeyeceğini sözlerine ekledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title