Haberler

'Türkiye-abd İttifakı Tehlikeye Atılamayacak Kadar Değerli'

ABD'nin Saygın Gazetelerinden Wall Street Journal (Wsj), Türkiye-abd İttifakının Terör Örgütü PKK Nedeniyle 'Tehlikeye Atılamayacak Kadar Değerli' Olduğunu Yazdı.

ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Türkiye-ABD ittifakının terör örgütü PKK nedeniyle ''tehlikeye atılamayacak kadar değerli'' olduğunu yazdı.

Bilkent Üniversitesinde uluslararası ilişkiler profesörü olan Norman Stone'un gazetede yayımlanan ''Kuzey Irak Üzerindeki Fırtına Bulutları'' adlı makalede, 1980 ve 1990'larda Türkiye'de çoğu 37 bin insanın ölümünden sorumlu olan terör örgütünün son zamanlarda Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yine saldırılarda bulunduğu anımsatıldı.

Terör örgütünün saldırılarını artırdığı günlerde ABD Kongresinin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını destekleyen bir tasarıyı gündeme almasının tesadüfi olmadığı görüşünün dile getirildiği makalede, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, ''ABD'nin terörle mücadelesinde Türkiye'ye yeterli desteği vermediği düşüncesi nedeniyle'' giderek Amerikan karşıtlığının arttığı bir dönemde Türkiye'yi ziyaret ettiğine işaret edildi.

Aslında Türkiye ile ABD'nin iki önemli müttefik olduğu ve ABD'nin İncirlik'te çok önemli bir hava üssünün bulunduğu belirtilen makalede, Türkiye-ABD ittifakının terör örgütü nedeniyle ''tehlikeye atılamayacak kadar değerli'' olduğu ifade edildi.

Türkiye'de Amerikan modeliyle kurulan özel üniversiteler ve her yıl ABD'ye okumaya giden pek çok Türk öğrencinin bulunduğu kaydedilen makalede, ''Öyleyse, PKK ve kuzey Irak'taki sorunlar bu olumlu ilişkiye son mu verecektir? Muhtemelen değil. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin üst düzey kadroları ABD ile olan ittifakın değerini bilmektedirler ve Irak'taki karışıklığın bunu bozmasına izin vermeyeceklerdir'' denildi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani'nin terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye saldırılar düzenlemesine izin verdiği belirtilen makalede, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin kötüleşmesinin kendisine yaradığını düşünen Barzani'nin ''bir oyun oynadığı'' ifade edildi. Makalede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı George W. Bush'un bugün yapacakları görüşmede, Barzani'ye hata yaptığını göstermeleri gerektiği ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title