Haberler

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Başarılı Göz Ameliyatları

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, Her İki Gözünde 18 Derece Katarakta Bağlı Miyopisi Olan Bir Hastanın Her İki Gözüne Fako Yöntemi ile Multifokal Lensleri Yerleştirilerek, Sağlıklı Görmesi Sağlandı.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, her iki gözünde 18 derece katarakta bağlı miyopisi olan bir hastanın her iki gözüne FAKO yöntemi ile multifokal lensleri yerleştirilerek, sağlıklı görmesi sağlandı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Doğanay, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Göz hastalıkları alanındaki yeni teknolojik gelişmeler doğrultusunda, katarakt ameliyatlarında multifkol olarak bilinen göziçi lensi olarak lens yerleştirilmesi ameliyatlarına başladıklarını belirtti.

Hastaları gözlükten bağımsız bir yaşamla karşı karşıya getirdiklerini belirten Doç. Dr. Selim Doğanay, "FAKO cerrahisi ile dikiş konulmadan gerçekleştirilen katarakt ameliyatlarında göz içerisine yerleştirilen klasik göz içi lensleri ile uzak görme tam olarak sağlanırken, hastalar yakın için gözlük kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Ancak, uygun olgularda göz içine yerleştirilen yeni kuşak multifokal lenslerle, katarakt ameliyatları sonrası hem uzak görme hem de yakın görme mükemmele en yakın düzeye çıkmaktadır. Bu sayede katarakt ameliyatı sonrası hastalar hem uzak hem de yakın görme için gözlükten bağımsız bir yaşam sürebilmektedirler" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yeni uygulama ile göz ameliyatı yapılan ilk hasta olan 59 yaşındaki Mustafa Budak'ın sağlık durumu hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Selim Doğanay, "Hastanemiz göz kliniğinde, her iki gözünde 18 derece katarakta bağlı miyopisi olan Mustafa Budak adlı hastanın her iki gözüne FAKO yöntemi ile hem yakın hem de uzak görmeyi sağlayan ileri teknoloji multifokal lensleri yerleştirilmiştir. Bu sayede hastamızın hem uzağı gözlüksüz yüzde 100 olarak görmesi ve hem de yakında küçük yazıları gözlüksüz olarak okuyabilmesi sağlanmıştır" diye konuştu.

Yıllar sonra gözlüksüz olarak görmenin mutluluğunu yaşadığını belirten hasta Mustafa Budak ise, ameliyatında emeğe geçenlere teşekkür etti.

Doç. Dr. Selim Doğanay, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde "Soğuk FAKO" yönteminin de hayata geçirildiğini söyleyerek, bu yöntemle ilk hastaları olan 62 yaşındaki Eray Ergül adlı hastalarını ameliyat ettiklerini söyledi. Bu katarakt ameliyatlarında 1.2 milimetrelik bir kesiden kataraktın alınarak 1.6-1.7 milimetrelik kesiden özel tasarlanmış göz içi lenslerinin yerleştirildiğini ve geleneksel FAKO katarakt cerrahisinin bazı dezavantajlarının ortadan kaldırıldığını söyleyen Doç. Dr. Doğanay, yapılan ilk ameliyatın çok başarılı geçtiğini söyledi.

(BK-ST-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title