Haberler

Toplu taşıma araçlarında "sivil" denetim

Emniyet Müdürlüğünün başlattığı uygulama kapsamında sivil polis ekiplerinin bindiği şehir içi toplu taşıma araçlarında yapılan denetimlerde sopa ve bıçak bulundu.

Emniyet Müdürlüğünün başlattığı uygulama kapsamında sivil polis ekiplerinin bindiği şehir içi toplu taşıma araçlarında yapılan denetimlerde sopa ve bıçak bulundu.

İnsanların güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini amaçlayan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bunun için çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Toplu taşıma araçlarına binen sivil ekipler, araçlarda tespit ettikleri kusurlu hareketleri not alarak çevirme noktasındaki polis ekiplerine bildiriyor.

Bu kapsamda rutin olarak denetimlerini gerçekleştiren ekipler, durdurdukları toplu taşıma araçlarından inen sivil giyimli arkadaşlarının aldığı notlar öncülüğünde sürücülere telkinlerde bulunuyor. Kusurlu hareketlerde bulunanlara ise ceza kesiliyor.

Bu kapsamda GMK Bulvarı'nda yapılan bir uygulamada durdurulan bazı minibüs ve otobüslerde demir ve tahta sopalar ile bıçak bulundu.

Araçlarında sopa bulunan bazı sürücüler lastiği kontrol etmek için sopayı araca koyduğunu, bir sürücü de aracında bulunan bıçağı sebze ve meyve soymak için kullandığını söyledi.

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplu taşıma araçları sürücülerinin kırmızı ışık ihlali yaptıkları ve aşırı derece klakson çaldıkları yönünde şikayetler aldıklarını belirtti.

Ayrıca şoförlerin müşteri kapmak için trafik kurallarını hiçe saydıklarını ve bu nedenle de tehlikeli hareketler sergilediklerini dile getiren Özer, "Bugünden itibaren, özellikle toplu taşıma araçlarında gerçekleştireceğimiz sivil denetimlerle bu konulardaki yanlışlara 'dur' diyeceğiz. Özellikle klakson konusunda oluşan çevre kirliliğinin ciddi boyutlara ulaşmasını engellemeye çalışacağız" dedi.

Tehlikeli araç kullanan ve yolculara iyi davranmayan sürücülere karşı asla ödün vermeyeceklerini vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"Denetimlerimizde de görüldüğü gibi şoför koltuğunun altında bıçak ve sopa gibi şiddete meyil ettirecek aletler bulunuyor. Bunların önüne geçmek için hem resmi hem de sivil personelimizle bundan böyle süreklilik arz edecek şekilde denetimlerimizi artıracağız. Klakson çalmada da büyük sıkıntı yaşıyoruz. Klaksonu ülkemizde şoförler maalesef bir iletişim aracı olarak kullanıyor. Mesela, sürücüler birbirlerine radar kontrol noktasını bildirmek, selamlaşmak ya da sinirlendikleri insanlara argo algılanması için kullanıyor. Bu da etrafa büyük rahatsızlık veriyor. Bunun önüne geçmek ve toplu taşımanın daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Durdurulan araçlarda vatandaşlara bilgi veren polis ekipleri onlardan da trafik kurallarına uyulması konusunda hassasiyet göstermelerini istedi. Vatandaşlar ise polislerin böyle bir çalışma başlatmasından son derece memnun oldukların belirterek uygulamanın başarılı olması temennisinde bulundu.

-toplu taşıma araçları

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title